Denna konstnär förvandlar bitar av återvunnet trä till fantastiska inredningstillbehör

av Hilda Maria Morgan

18 Maj 2022

Denna konstnär förvandlar bitar av återvunnet trä till fantastiska inredningstillbehör
Advertisement

Att ge nytt liv åt avfallsföremål är tyngdpunkten i många kreativa aktiviteter, och bland de material som oftast används på detta sätt är trä. I allmänhet är det dock trä som blivit över från andra processer om inte någon del av en möbel som är i förfall.

Hur är det till exempel med de träbitar som blir kvar vid huggningen av virket? Delarna som kanske är knotiga, eller träskivorna som har stora hål i mitten: de blir ved... Eller så händer det att någon, som den filippinska konstnären vi pratar om senare, använder dem för mycket vackra dekorativa och unika verk.

På internet kallas hon Angel Harmony och du kan se hans verk på Instagram, Facebook och i onlinebutiken. Träbitarna gavs till henne av hennes pappa bara som en utmaning för att se vad hon kunde få ut av dem. Konstnären började lära sig några rudiment av snickeri, och till och med elektroteknik för att skapa de föremål som hon kom på.

Hennes verk är alltid förseglade med träoljor och dekorerade med speciella färger för trä.

Och så har unika bordslampor, med stora glödlampor som de varit på modet de senaste åren fötts. Hon visar också några studioskisser av många av sina projekt.

Advertisement

Av ett annat trästycke som fick henne att tänka på verkens arior skapade hon en penselhållare, som också kan tänkas vara en dekorativ pennhållare för ett stort och viktigt skrivbord.

Dessutom har en bit av stammen full av inre sprickor behandlats och målats på ett sådant sätt att dess grovhet och ojämnheter framhävs. Och så blev det en charmig kruka för att dekorera ett soffbord eller någon annan hylla i huset.

Angel Harmony ger sina verk namn inspirerade av bilderna som deras former framkallat i hennes huvud.

Det finns också minipallar som skulle kunna fungera perfekt som krukställ, ställ för att presentera godis och kakor eller till och med bas för vackra bordsdekorationer.

Att arbeta med träavfall kan verkligen ge mycket tillfredsställelse, och det kan vara ett konstruktivt sätt att fördriva tiden och koppla av: studera verket framför dig och föreställ dig hur många sätt du kan förvandla det, och se sedan hur projektet tar form tack vare våra insatser är en process som kan ge stor tillfredsställelse och bli nästan terapeutisk!

Advertisement