Letar du alltid efter extra utrymme? Ta hjälp av praktiska inredningstillbehör

av Hilda Maria Morgan

12 Maj 2022

Letar du alltid efter extra utrymme? Ta hjälp av praktiska inredningstillbehör
Advertisement

Ju mer tid du spenderar i ett hus, desto fler föremål proppas in lite överallt: från nödvändiga föremål till inköp som ökar med åren är det oundvikligt att du förr eller senare ställs inför en situation av oordning att ta itu med i något rum eller inuti någon möbel.

Innan vi tvingas till en drastisk städning kan vi använda oss av några tillbehör eller inredningstillbehör som tjänar till att bättre utnyttja det utrymme som vi faktiskt har tillgängligt i huset, men som har använts dåligt. Hyllor och containrar av olika slag kan bli hjälpmedel som förändrar situationen!

Advertisement
Amazon

Amazon

Förvaringsfickorna är alltid värda att tänkas på: det finns de att hänga på armstöden i fåtöljer och soffor för att bli av med alla fjärrkontroller som används i vardagsrummet, men som även kan innehålla böcker och mobila enheter, för att rensa olika bord.

Advertisement
Amazon

Amazon

Samma sak gäller i sovrummet, när det inte finns mer plats på sängbordet så kan du använda en ficka att hänga på sidan av själva sängen.

Amazon

Amazon

Även behållare för att ställa undan kläder och föremål som inte används ofta, speciellt när vi byter årstid: det finns mjuka lådor med invändiga fack som rymmer ett par skor men även eventuellt andra kläder, de kan bekvämt förvaras under sängen eller kanske ovanpå någon möbel där de inte är synliga, men ändå skyddade från damm.

Hur är det med multifunktionella möbler? En spegel kan till exempel gömma ett sko-skåp.

Amazon

Amazon

Inuti garderoben finns en myriad av accessoarer som vi kan använda: från galgar som gör att vi kan hänga många föremål på ett ställe till avdelare för hyllor och fodral för stora väskor och accessoarer, även för att hänga mellan kläder för att inte skapa förvirrande hopar på botten av skåpet.

Advertisement
Amazon

Amazon

Det finns kartonger och fodral till nästan alla föremål, så du behöver inte använda påsar, utan kunna lägga undan snyggt och kompakt. Det tillgängliga utrymmet utnyttjas mer rationellt och föremål förhindras från att skadas av damm och smuts.

Amazon

Amazon

Var uppmärksam på alla oanvända utrymmen mellan möbler och väggar: kanske kan du fylla dem med vagnar och tunna hyllor på hjul, som ofta händer i badrummet och köket.

Advertisement

Även utrymmet runt toaletten kan utrustas med möbler av olika modeller: trä, metall, konstharts eller PVC för hyllor som passar alla smaker.

Amazon

Amazon

Krokarna som man kan hänga från hyllor gör att många föremål av allmänt bruk i köket kan ställas undan i farten. Som frukost- eller kaffekopparna, som inte ska behöva tas ut ur skåpen varje gång, i skåpen kan istället något annat få plats.

Advertisement
Amazon

Amazon

Det finns även extra lådor och hyllor att använda i kylen, för att slippa skapa högar med mat som sedan kläms ihop.

Och liknande lösningar finns även för bokhyllor, som kan användas hemma eller till och med på kontoret.

På köksbänken kan du använda det utrymmet vertikalt med några enkla upphöjda hyllor.

Advertisement

När det gäller bänkskivor, bord, skrivbord och till och med verktyg som strykbrädan: när utrymmet är begränsat, överväg hopfällbara alternativ som kan fällas ihop om sig själva eller fällas ut från väggen.

Vilka är dina favoritlösningar för platsbesparande förvaring?

Advertisement