Släpp lös din sommarlängtan med 5 väskdesigner för alla åldrar som går att virka

av Hilda Maria Morgan

13 Maj 2022

Släpp lös din sommarlängtan med 5 väskdesigner för alla åldrar som går att virka
Advertisement

sommaren vill man använda sandaler, lätta kläder och också bekväma och öppna väskor: dessa är alla symboler för den varma årstiden, med soliga dagar och lusten att promenera utomhus, gärna vid havet.

Således behöver en väska för den här tiden på året att vara bekväm att bära, uppiggad av starka färger och gärna öppen eller med förslutningar som inte direkt är regnsäkra. Här är några mönster att virka, inklusive ett par som passar de minsta – men inte bara!

Tutorial via crochetforyoublog.com

Tutorial via crochetforyoublog.com

Färgglada och mjuka handväskor, perfekta som accessoar till tjejer, därför även utmärkt som en personlig presentidé.

En virknål i 5 och 1/2 används, man virkar i enkelvirkad och halvhög virkning, och sedan läggs en knapp till och eventuellt även pärlor för att dekorera påsen. Det är ett enkelt projekt, som kanske med olika färgkombinationer även passar vuxna!

Advertisement
Tutorial via blackstone-designs.com

Tutorial via blackstone-designs.com

En annan bedårande idé för flickor, och perfekt att förbereda för sommaren: en solformad väska, perfekt att ta med till stranden och på sommarresor. Du gör allt med en enda färg, en vacker varm och intensiv gul, men ingenting hindrar en från att använda olika nyanser till trianglarna runt den runda centrala kroppen, det vill säga solstrålarna!

Till detta används knappar också och kanske är det trevligt att välja roligare och mer tematiska. Handledningsvideon rekommenderar också att du använder en stärkelsespray så att påsen behåller en styvare form. Förutom basmaskor används även dubbel stolpe och trippel stolpe.

Tutorial via yarnspirations.com

Tutorial via yarnspirations.com

En mer sober väska för alla åldrar, skön att ha med sig på sommaren, till böcker, surfplattor, datorer men kanske också för en liten och snabb shopping.

Den har en tät struktur, vilket skapar en tålig väska utan att vara för tung, och dess eleganta och enkla form förstärks av valet att använda endast en färg, men ingenting hindrar en från att välja ett color block!

Tutorial via lakesideloops.com

Tutorial via lakesideloops.com

Om du vill ha en mjukare och rymligare väska så kan denna "Auden"-modell vara något för dig. Utförandet när det gäller sömmar är mycket enkelt: endast enkelvirkning används, ibland två tillsammans, för att skapa ökningarna i de högra varven som genererar påsens veck.

Tutorial via ravelry.com

Tutorial via ravelry.com

En färgstark strandväska som omedelbart får dig att tänka på somrar tillbringade vid havet: för detta är det bättre att använda raffia istället för bomull eller annat garn, för att få ett föremål som bättre tål sand och salt. Förutom raffia finns det olika tillbehör som kompletterar väskan, inklusive handtag och dekorationer!

Advertisement