Dekorera hela ditt hus med lastpallar: inspireras av 12 fantastiska idéer

av Hilda Maria Morgan

10 Maj 2022

Dekorera hela ditt hus med lastpallar: inspireras av 12 fantastiska idéer
Advertisement

Lastpallar är så populära i gör-det-själv-världen att idén med en handgjord möbel ofta är synonym med en som är gjord av lastpallsplattformar av trä. Deras robusthet och det faktum att de enkelt kan demonteras och återmonteras är de främsta anledningarna till deras framgång hos de som gillar att prova sig fram med gör-det-själv-projekt.

Med rätt idé låter lastpallar dig faktiskt skapa personliga versioner av gör-det-själv-möbler av alla dess slag vilka köpta i specialiserade butiker skulle innebära en mycket större kostnad. Och det är inte säkert att de projekt som erhålls från lastpallarna endast är lämpliga för tavernor eller rustika utrymmen: de kan anpassa sig lite till vilken inredning som helst. Kolla in idéerna nedan för att inreda hela huset.

Bland de projekt som är populära finns soffborden som kan skräddarsys på tusen sätt.

Advertisement

Och förutom att montera lastpallarna ovanpå varandra kan denna möbel också skapas med demonterade och renoverade träplankor, vilka kan skapa en rad olika former.

De är bra för att skapa små hyllor att använda som bokhyllor, som också skulle kunna rymma växter. Och varför inte använda dessa mer kompakta möbler också som nattduksbord?

Flera lastpallar inramade av träskivor: på så vis blir en hel vägg utrustad med en stor bokhylla.

En enda lastpall, halverad, skapar två robusta hyllor i rustik stil.

Advertisement

Om den är ordentligt renoverad, slipad och sedan målad med efterbehandlingsprodukter som gör den mer elegant, kan en lastpall bli en fantastisk konsol.

Men även trä som inte avslöjar sitt enkla ursprung, monterat på en metallram, kan vara ett fantastiskt konsolbord.

Advertisement

Sängstrukturer till nästan ingen kostnad: använd bara en plattform gjord av lastpallar och placera madrassen på den.

Men de kan också förädlas mer. Till exempel genom att täcka hyllan med brädorna utan att lämna mellanrum mellan dem och även genom att lägga till en sänggavel.

Advertisement

När lastpallar skapar utrymmen runt en struktur kan de användas för att lagra föremål eller så kanske man skulle kunna dekorera dem med ljusslingor.

Om du vill ha en stor, L-formad soffa med schäslong, är det helt klart det billigaste alternativet att skapa en med lastpallar och inte för det mindre vackert.

Advertisement

Och de fungerar också utmärkt för att skapa sådana möbler utomhus: med en liten kostnad kan du utrusta en hel terrass för dagar och kvällar utomhus!

Vilka lastpallsprojekt föredrar du?

Advertisement