Virkade blommor: det går att skapa vackra som ser verkliga ut

av Hilda Maria Morgan

02 Maj 2022

Virkade blommor: det går att skapa vackra som ser verkliga ut
Advertisement

En gång i tiden var kompositionerna av låtsasblommor bara de gjorda av syntetiska material, också väldigt verklighetstroliga. Vid det här laget kan dock tusen olika tekniker användas för att använda alla möjliga material som kan ge liv åt blommor av alla dess slag, mer eller mindre stiliserade. Det finns till och med uppsättningar att bygga med de mest kända byggstenarna i världen som replikerar egenskaperna hos exotiska växter av olika slag.

Men även med ull- eller bomullsgarn – och inte bara det – kan du skapa verkligt förtrollande låtsasblommor: de är färgglada, de håller alltid formen utan att vissna och är dessutom roliga att skapa. Hur då? Med virkning! Ibland bearbetas de som många andra projekt, vilket skapar kronblad på ett traditionellt sätt som fogas samman för att forma de olika typerna av blommor; andra gånger måste du istället arbeta som om du vill skapa en amigurumi, dvs de där tredimensionella och vadderade figurerna. Nedan hittar du några idéer som du kan hämta inspiration från till blommor av alla dess slag, även ängsblommor!

Tutorial via ollieholly.com

Tutorial via ollieholly.com

Craspedia, tistlar (echinops) och många andra vilda blommor: när vi plockar blommorna på en äng vet vi att de bara håller några dagar om vi har tur, ibland inte ens så länge. Ändå är den outsägliga charmen hos dessa ömtåliga blommor verkligen oemotståndlig: varför inte återskapa deras drag med virkning? Graciösa och romantiska, de blir bedårande buketter, som du också kan använda som en graciös presentidé.

Advertisement
Video tutorial via Coste Crocheting/YouTube

Video tutorial via Coste Crocheting/YouTube

Varje år förälskar vi oss i de tusen nyanserna av styvmorsviol som verkligen kan ha en oändlighet av olika färgkombinationer. Det kan alltså vara roligt att låta fantasin flöda medan man jobbar med att reproducera de nyanserna även med virkning. Du arbetar platt, på det traditionella sättet och sedan med de där låtsaspenséerna kan du skapa buketter av blommor eller applikationer att lägga till andra verk, eller till och med plagg och väskor.

Tutorial via goldenlucycrafts.com

Tutorial via goldenlucycrafts.com

Kornellblommor är också väldigt vackra i sin extrema enkelhet, och är perfekta att reproducera i de väsentliga former som uppstår vid virkning. Tänk på hur de skulle kunna dekorera filtar, örngott eller till och med tröjor men inte bara!

Tutorial via crochetbeja.com

Tutorial via crochetbeja.com

Om man ​​pratar om blommor, växter att plantera i trädgården eller snittblommor att sätta i en vas, är den första växten som man ofta tänker på rosen: även denna kan återskapas med virkning. Du kommer att behöva ta hjälp av lite järntråd att föra in i kanten av kronbladen för att modellera dem på ett mer verklighetstroligt sätt, men det finns också projekt som inte inkluderar detta steg.

Tutorial via moaracrochet.com

Tutorial via moaracrochet.com

Har du någonsin tänkt på att återskapa lavendelns blommande toppar med virkning? Med alla dessa små blommor som utgör dem, är inte detta tekniken som man först kommer att tänka på, men om du gillar tanken på en mer stiliserad dekoration kan du skapa det också!

Advertisement
Tutorial via moaracrochet.com

Tutorial via moaracrochet.com

Med sina blommor fulla av kronblad är ranunklar alltid väldigt vackra, och även för dem finns det många nyanser att välja mellan: skulle det inte vara trevligt att återskapa dem med virkning?

Tutorial via ravelry.com

Tutorial via ravelry.com

En annan idé för en "platt" blomma att använda som reliefdekoration för något annat arbete: en vallmo med scharlakansröda kronblad är alltid vacker.

Har du någonsin gjort låtsasblommor med virkning?

Advertisement