Kasta inte använda kaffekapslarna: du kan återvinna dem på många kreativa sätt!

av Hilda Maria Morgan

27 April 2022

Kasta inte använda kaffekapslarna: du kan återvinna dem på många kreativa sätt!
Advertisement

Kaffekapslar har revolutionerat sättet att konsumera en av de mest populära dryckerna i världen: med många smaker och aromer till hands, mycket enkla att tillaga och på mycket kort tid, utan att ens behöva tvätta maskinen efteråt. Det är därför inte så konstigt att de används flitigt över hela världen, men vad ska man göra med kapslarna när de väl har utnyttjats till kaffet?

Vi slänger dem vanligtvis, men vi kan också överväga att behålla dem, tömma dem väl och återvinna de färgade aluminiumkapslarna för att skapa massor av dekorationer och hantverk fulla av kreativitet. Vi ger dig några idéer nedan.

Advertisement

Det enklaste sättet att återvinna dem är att reducera dem till platta skivor: i princip behöver du bara använda en hammare för att förvandla dem till tunna skivor som kan användas på tusen olika sätt. Gör till exempel bara ett litet hål för att skapa enkla nyckelringar.

Advertisement

Eller så kan de bli bitarna av några färgglada gardiner att använda i hemmet.

Många skivor sammanfogade och överlappade ger liv åt unika armband beroende på färgkombinationerna.

Efter att ha plattat ut dem kan du också vika dem för att skapa lite olika former, som om du modellerade kronbladen på en blomma. På så sätt kan du skapa dekorationer som kan användas till smycken (som halsband) med mera.

Till exempel kan de bli väldigt originella hängande örhängen.

Advertisement

Utan att ändra formen kan kapslarna bli krukor till små suckulenter, till exempel de som är separerade från moderplantan när man vill föröka dem. Miniatyrkrukor fulla av fantasi kommer att skapas.

Det finns dem som har använt dem för att skapa skaftet till en bordslampa.

Advertisement

Eller så kan de bli en färgglad väggklocka med innovativ design.

Lägg till en kartongutskärning i samma färg som kapselns så blir det ett perfekt minipynt till en examensfest.

Advertisement

Limmade på ett sfäriskt stöd (som de av polystyren) förvandlas de till mycket speciella tredimensionella dekorationer att hänga upp.

De med en konstnärlig åder kommer att kunna få ut tusen olika former av dem för att skapa verkligt fascinerande arbeten. 

Har du någonsin återvunnet kaffekapslar till kreativa projekt?

Advertisement