Om du behöver lite tillbehör eller förvaring i huset kanske du kan bygga det med gamla galgar

av Hilda Maria Morgan

20 April 2022

Om du behöver lite tillbehör eller förvaring i huset kanske du kan bygga det med gamla galgar
Advertisement

Bland de föremål som vi alla har hemma finns säkerligen galgar: vi hänger kläder eller klädtillbehör på dem, i allmänhet är de gjorda av metall, plast eller trä. Ibland räcker det dock med ett annat perspektiv för att i kryckorna, kanske de gamla, lite skadade eller deformerade, se materialet för att ge liv åt något helt annat.

Online finns det många exempel på människor som har skapat användbara tillbehör eller riktiga möbler med utgångspunkt i en galge av metall eller trä. Här är några originella projekt som kan ge dig idén till ditt gör-det-själv-projekt.

Advertisement

Olika delar av galgar, järntråd och tång och vips kan du modellera ett bekvämt förvaringsfack upphängt på väggen helt utan kostnad.

Advertisement

Ett liknande projekt kan också användas som en alternativ väggfotoram.

Genom att bara använda halsen på galgarna, lämpligt böjda, får du bekväma krokar för många andra jobb.

Olika modeller av klädhängare kan förvandlas till bekväma och originella toalettpappershållare till badrummet. Men du kan också hänga garnnystan på dem: tråd till köket eller till paket, men även band eller tygremsor.

Några veck här och där och här och där och så blir metallgalgen en dokumenthållare att hänga på väggen, enkel och funktionell.

Advertisement

Använder du många band för att sy eller till olika kreativa projekt? Sätt upp dem på en metallgalge och häng dem nära arbetsstationen och håll dem på så vis välordnade.

På liknande sätt kan du använda galgar till alla andra kategorier av redskap som har ett hål att hängas upp med.

Advertisement

Och om du fortfarande vill använda dem till kläder, i fallet med metallgalgar som tenderar att deformera sig, kan du klä in dem på ett sådant sätt att de helt förvandlas: vackrare och bekvämare, med tyg som omsluter dem noggrant.

När det gäller galgar av trä är det också trevligt att dekorera dem med klistermärken, decoupage eller genom att måla dem.

Advertisement

Trägalgar kan till och med användas som byggstenar av originalmöbler, som soffbord med glasskivor...

... Eller forma strukturen av en fåtölj med en avgjort oförglömlig look.

Har du någonsin återvunnet galgar hemma?

Advertisement