Använd ljusslingor för att dekorera huset med en touch av magi!

av Hilda Maria Morgan

30 April 2022

Använd ljusslingor för att dekorera huset med en touch av magi!
Advertisement

En gång verkade ljusslingor höra julpyntet till, men lyckligtvis är detta inte längre fallet: nu kan de användas året runt både inomhus och i trädgården för att ge en riktigt fascinerande magisk touch till alla miljöer. På engelska kallas de fairy lights bara för att betona det faktum att de verkar avslöja närvaron av magiska varelser, vilket skapar en verkligt förtrollande atmosfär överallt.

Du kan använda dem för att framhäva profilerna på vissa möbler, eller för att skapa en effekt av en stjärnhimmel i taket eller ett stjärnregn på väggarna med mera. Kolla in idéerna nedan för att dekorera med ljusslingor.

Advertisement

Ett ljusregn som faller från taket längs väggen: praktiskt taget inget annat behövs för att dekorera en hel sida av rummet.

Advertisement

Batteridrivna lampor är perfekta att stoppa i burkar eller flaskor – till och med damejeanne! – för att förvandla dem till fantastiska lyktor att använda var som helst, ett mycket bekvämt alternativ till ljus.

Och de fungerar även inuti glasvaser och behållare med de mest raffinerade former: de gör dem ännu mer otroliga!

Du kan också använda dem i taket, för att skapa effekten av en stjärnspäckad himmel i sovrummet eller till och med i taket på ett utomhustak eller det som täcker balkongen!

De kan också slingra sig runt kompositioner av döda grenar, de skulle till och med placeras på sidorna av sängen för en riktigt oväntad rustik touch.

Advertisement

Väggen bakom soffan, eller en av väggarna i sovrummet, kan dekoreras med foton som hänger i ljusslingorna ordnade på ett mer eller mindre ordnat sätt, så som man vill.

En något anonym eller enkel möbel blir genast mer intressant om du dekorerar botten med ett nät av ljusslingor.

Advertisement

En sammansättning av torra grenar som hänger från taket, alla sammanflätade med ljusslingor: på kort tid och med en minimal kostnad skulle du kunna få en helt unik ljuskrona.

Runt en spegel placerad på marken, speciellt om den är utrustad med en gammal ram, kommer de att göra den till ett sago-objekt!

Advertisement

Och de skulle skapa en förtrollande effekt även om de dinglade slappt från en bur fylld med växter eller blommor!

En superkreativ ljuskrona perfekt för barnrummet men inte bara: ett mjukt moln från vilket stjärnor faller!

Advertisement

Eftersom det handlar om slingor kan du ordna dem på väggen så att de bildar vilket ord du vill.

Vilken idé gillar du bäst?

Advertisement