Vet du inte vad du ska göra med gamla eller felmatchade strumpor? Återvinn dem på roliga och användbara sätt!

av Hilda Maria Morgan

09 April 2022

Vet du inte vad du ska göra med gamla eller felmatchade strumpor? Återvinn dem på roliga och användbara sätt!
Advertisement

Bland de plagg vi använder oftast, så att de slits ut och till slut måste slängas säkert har vi helt klart strumporna: slitna och ofta tvättade, de slits snabbt och när de är helt utslitna eller får hål hamnar de oftast i soporna. Ibland blir alltså de strumpor som vi bär oftast helt värdelösa eftersom en av bitarna i paret plötsligt försvinner – och vem vet om det egentligen kan vara tvättmaskinens fel.

Så vad ska man göra med gamla eller udda strumppar? Beroende på materialet och skick kan de förvandlas till många andra användbara eller till och med bara roliga föremål. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Du kan göra många remsor av strumpor, särskilt de i frotté som används till sport, och sedan väva samman dem för att göra användbara föremål som grytlappar eller underlägg.

Advertisement

De kan till och med vävas ihop för att skapa dessa bitleksaker som hundar älskar!

De sötaste och mest färgglada är perfekta att sy ihop för att skapa en söt uppstoppad orm, som även kommer att fungera som en original dragskydd i hemmet.

En omaka strumpa som kanske kommer från en mer raffinerad modell, fortfarande väl intakt, kan bli en liten förvaringsficka: du kan använda den i väskan för nycklar och mobiltelefonen.

Du kan till och med förvandla en strumpa till en ovanlig handväska, med öppningen som en gammal portmonnä.

Advertisement

De mjuka och lurviga sockorna, de som känns som kramar för fötterna under kalla vinterdagar, är idealiska att förvandla till en fin gosedjurs-säl, med lite sömnad som är inom räckhåll även för nybörjare.

Och projektet att förvandla en strumpa till en kattunge är också enkelt!

Advertisement

En pinne, lite stoppning och sedan några fler detaljer för att göra en stor gammal strumpa till huvudet på en leksakshäst: en rolig idé för fantasifulla leksaker eller för att göra en karnevalsdräkt!

Har du någonsin tänkt på att en strumpa kan bli en liten fisk?

Advertisement

Och varför inte använda dem som ett användbart tillbehör? När det på vintern finns risk för att gummit på bilvindrutetorkarna fastnar på vindrutan, ta bort dem och skydda dem med gamla strumpor.

Har du någonsin återvunnit gamla strumpor på kreativa sätt?

Advertisement