Återvinn fruktlådor i trä genom att förvandla dem till originella möbler

av Hilda Maria Morgan

04 April 2022

Återvinn fruktlådor i trä genom att förvandla dem till originella möbler
Advertisement

En extra fotpall i vardagsrummet, en växthållare för att inte bara ha krukorna ståendes på marken och som lägger till en färgklick till rummet, öppna hyllor för att inreda väggarna och skapa mer utrymme att fylla med användbara föremål: med trälådor du kan göra allt detta och mer.

Det går att använda fruktlådor och - ännu bättre - de som är mer robusta och rymliga som blir idealiska för mer hållbara möbler. Du kommer att behöva slipa dem för att eliminera strävhet och undvika risken att skadas av träflisor och de blir ofta riktigt iögonfallande om de målas med ett par lager färg, det finns verkligen så många sätt att inreda på genom att återvinna trälådor.

Advertisement

Ett lager färg, några hjul och så blir en uppochnedvänd låda placerad på en av långsidorna en minibokhylla som kan användas även som bord att ställa sida vid sida med soffor eller fåtöljer.

Advertisement

Om du gillar att ha tidningar till hands i vardagsrummet kan du göra ditt eget tidningsställ med trälådorna.

Och du behöver inte nödvändigtvis ändra deras form eller lägga till tillbehör: även som "korgar" fungerar de utmärkt för tidningar med mera.

Om det å andra sidan är nödvändigt att utnyttja utrymmet på en vägg för en superkompakt minibokhylla, så är en stadiga låda monterad på väggen, utrustad med enkla rep för att fungera som en barriär på framsidan – så att böckerna och tidningar inte faller ut – en ekonomisk och intresseväckande idé.

Lättare backar som fruktbackar kan, så länge de alltid är väl intakta, bli hyllorna inuti en öppen ram för ett alternativt och härligt rustikt nattduksbord.

Advertisement

Ett öppet skåp för frukosten: bara några staplade lådor som är väl fixerade till varandra och på väggen kan inreda med en rustik touch.

Monterade på väggen på ett något förskjutet sätt: de blir den lantliga och rustika versionen av de moderna modulelementen som finns i många möbelkollektioner.

Advertisement

Målade i levande, mättade färger skulle de skapa en otrolig kontrast mot en mörk vägg!

Ett minibord att använda som bas till krukor: det är finare än att bara ställa dem på golvet!

Advertisement

När de är väldigt robusta och massiva trälådor blir de den idealiska grunden för att bygga en sits eller fotpall med gör-det-själv-metod.

Och med minimal ansträngning är de väldigt söta även som enkla behållare för blomkrukor och växter runt om i huset.

Har du någonsin återvunnit trälådor på ett kreativt sätt för att dekorera ditt hem?

Advertisement