Behöver du ett skoställ? Du kan göra ett genom att återvinna lastpallar

av Hilda Maria Morgan

03 April 2022

Behöver du ett skoställ? Du kan göra ett genom att återvinna lastpallar
Advertisement

Att gå in i ett rum och hitta golvet fyllt med skor är aldrig angenämt, och när det är dags att städa och göra i ordning röran på golvet blir det ännu mer irriterande. Dessutom fylls skor, som står på hög i veckor eller månader omkring i rummet eller i ett hörn, med damm och om vi har husdjur samlas där också mycket hår.

Att ha en skohylla på de ställen i huset där den här typen av oordning tenderar att uppstå, som i sovrummen eller i hallen, är alltid användbart. Och för att ha skoställ som är av rätt storlek för att rymma så många par som möjligt i det tillgängliga utrymmet, är det bekvämt att återvinna lastpallar, som i de fall vi föreslår nedan.

Advertisement

Ibland räcker det verkligen bara med att ta de lastpallar som är i gott skick och fixera dem på väggen, och sticka in skorna i de delar som vanligtvis är benen på själva pallen.

Advertisement

Om utrymmet som finns på väggen däremot är mindre kan det vara att föredra att skapa flera hyllor som är mer kompakta och med en lite mer förfinad form.

Och naturligtvis kan de alltid målas i färger som bättre integrerar dem i heminredningen.

Med vitt blir det aldrig fel. På så sätt blir även ett skoställ som tillverkats av lastpallar, alltid med ett lite rustikt utseende, lite mer raffinerat. Och det skulle kunna vara trevligt att placera växter på översta hyllan.

Lastpallar kan också användas endast tjockdelarna, kuberna av plywood och spånskivor som ofta kasseras. Faktum är att de kan fungera som avskiljare mellan flera träskivor, och kommer att skapa tillräckligt med utrymme för att placera skor som inte är så höga!

Advertisement

När du skapar möbler genom att återvinna träet på lastpallarna bör du se till att slipa dem noggrant för att inte riskera att skadas av träflisor när du använder dem, eftersom de vanligtvis är gjorda av obehandlat trä.

Från lastpallarna kommer mycket rejäla och massiva skoställ att kunna skapas, som kan berikas eventuellt med lådor.

Advertisement

Med gör-det-själv-projekt ser du till att anpassa storleken, och du slipper onödigt stök.

Lastpallarnas träskivor kan även användas till ett skoställ som samtidigt fungerar som sittplats, av de som är bekväma vid sängens fotända.

Advertisement

Och om du skulle vilja ha någon sorts ställning för att hänga alla gummistövlar eller arbetsstövlar precis utanför huset, för att inte dra in leran, kan en lastpall vara svaret!

Skulle du vilja bygga ett skoställ med lastpallar?

Advertisement