Inget mer skräp i garaget: förvandla det med rätt lösningar till ett bekvämt och organiserat utrymme

av Hilda Maria Morgan

01 April 2022

Inget mer skräp i garaget: förvandla det med rätt lösningar till ett bekvämt och organiserat utrymme
Advertisement

Att ha ett garage innebär ofta att ha mycket mer än bara en parkeringsplats: det är en miljö som i vissa fall är avsedd att bli verkstad eller laboratorium för alla manuella projekt som vi älskar att ägna oss åt, och nästan alltid inrymmer garaget även olika föremål och utrustning av blandad genre som bara används ibland och därför inte har anledning att förvaras i huset.

Således fylls dessa utrymmen med artiklar av alla de slag som kan skapa en stor förvirring, vilket gör det svårt att röra sig och framför allt att hitta det vi behöver. Även i garaget är det därför bra att planera arbeten och inköp som är lämpliga för att organisera utrymmet effektivt, nedan hittar du några idéer som kan vara användbara som vägledning.

Advertisement
modernbuilds.com

modernbuilds.com

Det första att tänka på är tunga och rejäla hyllor, som är väldigt rymliga men framförallt klarar av att bära upp tunga vikter. Du kan köpa dem eller också bygga dem med timmer av god kvalitet, det finns många projekt att följa online.

Advertisement

Annars kan man tänka sig att leta efter möbel-set att köpa som skapar ett fullbordat hörn, nästan som heminredning: de kommer alltid att vara modeller präglade av effektivitet, men det betyder inte att vi måste avstå från det estetiska.

Tänk alltid på vilka typer av föremål du behöver fylla garaget med, och vilka du använder oftast: det går att hitta idéer för att skapa stöd som passar varje enskild kategori, till exempel projekt för att göra i ordning de olika typerna av elektriska borrar och skruvdragare eller till och med motorsågar.

hometalk.com

hometalk.com

I vilket hem som helst används ett stort antal produkter i burkar och liknande förpackningar: i garaget kan du bygga en lämplig och anpassad hylla, för att uppta precis rätt utrymme på en ledig del av en vägg.

För att skapa nya hyllor på väggen kan du dra nytta av många idéer och återvinna olika föremål, till exempel robusta plasthinkar.

Advertisement

Det finns också överdrag som är utformade för att vara utrustade med krokar och korgar att hänga upp, för att stoppa i allt möjligt.

Underskatta aldrig bekvämligheten med att lägga allt i välmärkta lådor på hyllorna.

Advertisement

Om höjden på taket tillåter det, skapa också hyllor längst upp, hängande direkt från själva taket.

Om garaget i själva verket är tillträdet till huset, kan du efter att ha parkerat bilen skapa hallen (på engelska, "mudroom ") inne i garaget, med skoställ och de möbler som brukar placeras i en hall.

Advertisement

Och om garaget också fungerar som ett skjul för trädgårdsredskap, kan du organisera dem med ett ställ.

Hur skulle du vilja göra i ordning ditt garaget?

Advertisement