Gör-det-själv-tofflor: du kan skapa varma, bekväma och roliga med virkning

av Hilda Maria Morgan

21 Mars 2022

Gör-det-själv-tofflor: du kan skapa varma, bekväma och roliga med virkning
Advertisement

När vi är hemma är det skönt att skämma bort fötterna med varma och mjuka tofflor som bara används inomhus. Det är ett praktiskt val som också hjälper oss att hålla golvet renare, och för de med ömtåliga golv eller som har mattor på golven är det en riktig livräddare.

Och om vi dessutom har för vana att låta våra gäster ta av sig skorna är det alltid bra att ha några par tofflor redo för användning, som är rena och i gott skick. Att skapa dem för hand kan vara en användbar och trevlig idé. En användbar teknik för att skapa vilken form och storlek du vill är virkning: idéerna är många, och nedan erbjuder vi dig några roliga, lämpliga för barn med mera!

Advertisement
traversebaycrochet.com

traversebaycrochet.com

Ett par söta kaniner kompletta med fluffiga öron och svarta knappar som ögon. För ett projekt som detta behövs ett tjockt och slitstarkt garn, som kokt ull.

Advertisement

Om kaninerna är perfekta för våren så kan du ha rävformade tofflor på hösten. De har ögon och näsor som broderats med svart tråd, men öronen appliceras i relief, och på hälen finns till och med svansen. Det är också riktigt bedårande presentidé!

Det finns ingen åldersgräns för att fascineras av dessa mycket trevliga varelser som känns igen från filmvärlden av Minions of the Despicable Me. Och med sin enkla form passar de som tema för att dekorera massor av olika föremål, inklusive virkade tofflor!

Skratt garanteras om någon i huset dyker upp med krokodilformade tofflor: dessa är faktiskt långa, så de blir lite som stövlar, och det speciella är att krokodilen har vidöppna käkar ... som om den åt av benet!

Och samma sak händer med de hajformade tofflorna. Du skulle också kunna ändra färgställningen lite grann för att förvandla dem till späckhuggare!

Advertisement

Och hur vore det med tofflor som förvandlade fötterna till ett monster med starka färger och massor av klor? Det går att gå loss med färgkombinationerna, och de här tofflorna är även bekväma när det är kallt eftersom de även täcker fotleden, lite som strumpor.

Det finns många virkmönster, och de kan enkelt anpassas till vem som helsts fotstorlek. En annan bekvämlighet de erbjuder är att dessa tofflor lätt kan tvättas i tvättmaskinen, och utan limmade delar finns inte risken att tvätten skulle ta sönder dem som ibland är fallet med andra typer av skor.

Skulle du vilja göra sådana här tofflor?

Advertisement