Kransar till Påsk: 11 eleganta och kreativa idéer för att inspirera dig

av Titti Carlberg

11 Mars 2022

Kransar till Påsk: 11 eleganta och kreativa idéer för att inspirera dig
Advertisement

Kransar är bland de mest populära dekorationerna under högtiden, och de är framförallt väldigt mångsidiga: de kronskapelser som hängs upp i fönster och på dörrar eller till och med på paneler placerade ovanför hyllor, är i själva verket en grundstruktur med en enkel form som, beroende på det material som den är täckt med, blir symbolen för många olika tillfällen. Och i stället för runda kransar kan du hämta inspiration från varje högtids tema för att skapa dekorationer med andra former.

Till Påsk blir det därför en triumf av naturen och pastellfärgerna bland blommor, ägg, harar och fjädrar med mera. Rosetter, äkta eller falska blommor, mossa och kvistar... Alternativen är många, och nedan ser du några riktigt förtrollande exempel att hitta inspiration från.

Advertisement

Om du använder dekorerade ägg, även falska, är det ett bra sätt att täcka strukturen med pappersspån, trä eller halm, så att det ser ut som att äggen ligger i ett bo.

Advertisement

En perfekt idé för en shabby chic dekoration, det är nödvändigt att ha ett järnstöd för att omsluta äggen och ett hönsnät för att slå in allt.

För att fira naturens frodighet på våren, använd många gröna växter, som till exempel ormbunke och liknande så att blommorna och dekorationerna sticker ut på ett scenografiskt sätt.

Det är även vackert med falska växter och blommor, även bara på en del av kransen. Dessa typer av kransställ är gjorda av sammanflätade lämpliga trädkvistar.

Ägg, blad, fjädrar: en lovsång till naturen som ska anpassas efter variationen av växter eller färgerna på ornamenten.

Advertisement

Äggen kan även vara små färgade godisägg eller chokladägg, som vi smakar på just den här perioden!

Tygrosetter och harar mitt bland blad och vita gerbera: det blir väldigt elegant!

Advertisement

En mycket trevlig idé är då att ändra den runda formen på stödet som ska dekoreras med en som är gjord av cirklar som förvandlas till en stiliserad hare.

Även denna typ av krans kan dekoreras med stora rosetter.

Advertisement

Välj vilken kvist och blomma som helst, det finns tusen olika sätt att bli inspirerad av.

Och, varför inte, en krans gjord av rosetter är inte så dumt!

Glad Påsk!

Advertisement