Inga fler borttappade nycklar: många kreativa idéer för fina prylsamlare att placera i hallen

av Hilda Maria Morgan

18 Mars 2022

Inga fler borttappade nycklar: många kreativa idéer för fina prylsamlare att placera i hallen
Advertisement

Även om vi kanske inte har viktiga möbler i hallen till huset, gäller samma regel som i alla andra delar av våra hem: alla små föremål som samlas på olika ytor kan hållas i ordning om de placeras i behållare av olika slag. Vid ingången till huset kommer de att vara mindre än de som behövs på de andra ställena: de kommer att användas för att tömma fickorna när du kommer hem, för att rymma nycklar och små tillbehör och allt annat som vi skulle tappa bort om vi lämnade dem i kläderna eller om de skulle föras till olika rum i huset.

Prylsamlare är därför små men mycket användbara inredningstillbehör, och de bidrar också till att skapa atmosfär och estetik i våra hem. Det kan vara fat, korgar, gamla omanpassade brickor med mera. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Precis som i många andra delar av huset är korgar alltid väldigt bekväma. De av rotting passar dessutom till alla möbler.

Advertisement

Har du några låtsassnäckor eller snäckor köpta i souvenirbutiker? De stora blir till fat att använda som riktigt söta brickor, och det skulle till och med gå att måla dem med metallfärger.

Du kan också använda flera skålar och små korgar tillsammans. Med gör-det-själv projekt kan du skapa bedårande sådana med bara rep och lim.

Filt är ett annat bra material för dessa föremål, och det finns tusen mönster som går att göra med bara dina egna händer.

En utskärning av läder, läder eller konstläder i en triangel, knappar eller sy, och vips så får du en snygg designbricka.

Advertisement

Vet du inte vad du ska göra med din mormors duk? Tvätta den väl, stryk de och tillsätt stärkelse till den: om du låter den torka runt botten på en rund skål ställd uppochner kommer den att stelna i den formen och bli mycket bekväma prylbehållare.

Det går också använda sig av idéer och tutorials till smyckesaskar, gå loss med lera och liknande material.

Advertisement

Genom att modellera lera kan du använda avtrycket av ett stort blad som form!

Men om du inte har någon hylla att placera dina prylbehållare på, fundera över att hänga upp dem på väggarna.

Advertisement

Det skulle kunna vara fickor såväl som korgar som hängs på en krok.

Det går också att göra om gamla ramar till föremålsbehållare eller bygga dem med trä och halm från Wien.

Advertisement

Eller så skulle du kunna installera en mycket tunn hylla med något upphöjda kanter.

Vilka är dina favoritidéer?

Advertisement