Vill du dölja gråa hårstrån på ett naturligt sätt? Använd kaffe

av Titti Carlberg

26 Februari 2022

Vill du dölja gråa hårstrån på ett naturligt sätt? Använd kaffe
Advertisement

Kaffe är en dryck som är utbredd över hela världen, med tusen olika smaker och kombinationer med andra ingredienser och aromer. I all dess oändliga variationer förlorar det dock aldrig en grundläggande egenskap: att ge en energikick till våra dagar med koffeinet som det innehåller. Och det är precis dt som utnyttjas i våra huskurer för kroppsvård.

I synnerhet är tricket att använda kaffe för att färga håret på ett naturligt sätt, för att täcka gråa hårstrån utan kemiska ämnen, mycket populärt. Det är mer effektivt när det är få gråa strån och håret är brunt eller svart. Läs vidare för att få reda på mer.

Advertisement
Creativo, maxpixel.net

Creativo, maxpixel.net

Kaffe är en mörk dryck, och det fungerar bra som en lätt färg i håret. De bästa resultaten erhålls med espresso vilket är en lite tjockare dryck. Förbered så här:

  • Minst två fulla kaffekoppar (för de med tjockt eller långt hår 4), som ska svalna helt.
  • En flaska med spray dispenser
  • En duschmössa (men du kan också använda små plastpåsar klippta på ena sidan och knutna runt huvudet eller till och med plastfolie). Ett grönt alternativ kan vara tygmössor som är specialdesignade för hårinpackningar, fast de absorberar en del av kaffet.

Proceduren är enkel:

  1. Förbered kaffet naturligt, utan socker och låt det svalna helt.
  2. Häll det i sprayflaskan.
  3. Tvätta håret med schampo och använd balsam (eller det som du använder istället för balsam).
  4. Skölj och klappa håret torrt.
  5. Spraya hela håret med kaffe, från hårbotten till topparna.
  6. Massera hårbotten i ett par minuter. Om du vill kan du använda kaffet direkt efter schamponeringen och använda balsam/hårinpackningen efter kaffet.
  7. Täck med duschmössan
  8. Låt det verka i 20 minuter.
  9. Skölj med ljummet vatten, klappa håret torrt med en handduk.

Ibland är det nödvändigt att upprepa behandlingen flera gånger i rad för att få en märkbar färg. 

Att applicera kaffe i håret kan också hjälpa till att stimulera tillväxten, minska håravfall, stärka rötterna och göra det mjukare och mer glänsande. Det är värt att prova den här metoden, men försäkra dig om att kaffet är kallt innan du sprayar det i håret!

Advertisement