Förbättra din look genom att inte göra make-upmisstag som gör att du åldras

av Titti Carlberg

10 Februari 2022

Förbättra din look genom att inte göra make-upmisstag som gör att du åldras
Advertisement

Make-up är en allierad i vardagen som hjälper oss att möta varje dag med ett nytt utseende: att förstärka sitt utseende med en look som passar för olika tillfällen är ett nöje som är inom räckhåll för alla, men ett litet felstreck räcker för att förhindra oss från att få det resultat som du önskar.

Med tanke på att smink ofta används för att maskera tecken på åldrande, är det kontraproduktivt att inte förbinda sig till att undvika de misstag som istället avgör det motsatta resultatet, som tynger ner utseendet och gör att vi ser äldre ut än vad vad vi egentligen är.

Advertisement
Pexels, Pexels

Pexels, Pexels

1. Att använda ett för tjockt lager foundation

Att överdriva med foundationen skapar en riktigt obehaglig effekt, som bland annat slutar med att tecken på åldrandet framhävs snarare än att minimera dem. Undvik därför att applicera dem med fingrarna och använd istället svampar (vissa måste fuktas och vridas ur innan användning) eller lämpliga penslar, för att jämnt fördela ett tunnare men fortfarande täckande lager. Detta efter att du naturligtvis har hittat den foundation som bäst passar ditt ansikte och hals.

2. Att sminka en torr hud

Även om du använder en sminkbas och applicerar olika lager smink på den, från krämer/foundation till rouge och ögonskuggor, om huden inte är ordentligt fuktad absorberar den sminket som den gör med hudvårdsprodukter. Detta förstör sminkets enhetlighet, men framförallt är det inte fördelaktigt för hudens hälsa. Porerna fylls av ämnen som ska ligga på ytan och får inte tillräckligt med näring av de återfuktande komponenterna. Det är därför bra att se till att återfukta huden på lämpligt sätt, att ha nödvändiga steg i den dagliga rutinen och tvätta bort sminket på kvällen innan sängdags. I grunden för en frisk och bra hudvårdsrutin finns alltid en djuprengöring, som ska utföras med olika produkter och principer beroende på hudtyp, ålder och tillstånd.

3. Färger som är för mörka eller för livliga när du är lite äldre

Det är sant att användning av ögonskuggor med ljusa och glada färger kanske är ett sätt att uttrycka sig, men oundvikligen framhävs rynkorna av livliga färger, mörkt smink och glitter.

4. Den rätta läppstiftsfärgen, beroende på ålder

Med tidens gång kan ett läppstift med en varm basfärg (gul eller röd) göra så att dina tänder ser gula ut, och få dig att se mycket äldre ut. Det är värt att ta sig tid hos en expert i en parfymaffär för att upptäcka nyanserna som framhäver din hud och ditt ansikte på bästa sätt.

Om du undviker dessa misstag kan du få till en mix av produkter som verkligen värdesätter ditt utseende!

Advertisement