Shabby chic sovrum: 13 inspirerande idéer för ett tidlöst och romantiskt sovrum

av Titti Carlberg

07 Februari 2022

Shabby chic sovrum: 13 inspirerande idéer för ett tidlöst och romantiskt sovrum
Advertisement

Att möblera i en shabby chic stil innebär att skapa en söt och romantisk atmosfär, som ser ut att vara arvet från en svunnen tid, som ett utrymme lite utöver det vanliga att ta sin tillflykt till. Det är därför det är en stil som ofta anammas i hemmets mest intima utrymmen, som sovrummet, som därmed verkligen blir en drömmiljö där man kan glömma omvärlden.

Pastellfärger, spetsar och föremål som sparats med tiden och återställts med fantasi är de mest uppenbara accenterna i denna stil: så du kan infoga många charmiga vintage föremål. Ta en titt på idéerna nedan för att inreda ditt sovrum i perfekt shabby chic stil.

Advertisement

Olika toner av vitt med mycket ljusa nyanser från rosa till grått, praktiskt taget omärkligt; det är ett mycket ljust rum där tygerna och materialen såväl som formen, snarare än färgerna skapar en shabby chic atmosfär.

Advertisement

Tillbehören gör också mycket för att skapa stämningen i ett rum: en lampa med tyll och spets med basen dekorerad med lister är perfekt i denna möbelstil.

En hög med kuddar som är klädda i örngott med volanger, i pastelltoner från ecru till puderrosa: de är perfekta accessoarer på sängen eller på en fåtölj i rummet.

Faktum är att även en fåtölj i antik stil är lämplig för en shabby chic stil. Med en klädsel som matchar rummets färger blir det ett bekvämt och användbart tillskott.

En typ av dekor där användbara föremål kombineras med andra mer eleganta och sofistikerade, som en sänggavel gjord av mycket rustikt återvunnet trä och en vintage kristallkrona.

Advertisement

Stora speglar på väggen bakom sängen, och en även på sidan: de dekorerar med en touch av det förflutna och förstärker ljusstyrkan i rummet.

När det gäller speglar kan en av golvspeglarna även fås från en gammal dörr, där färgen flagnar.

Advertisement

Att återvinna gamla fönsterluckor, dörrknackare eller andra delar av armaturer för att återvinna med kreativitet är ett annat sätt att inreda rum i en shabby chic stil.

Ett sminkbord är ett element som, om det finns tillräckligt med utrymme inte får saknas!

Advertisement

En himmelsgardin som gör sängen ännu mer intim. Den är enkel att sy själv.

En nisch för läsning vid fönstret, med en spetsgardin: det blir en drömhörna!

Advertisement

Alla textiler som används i ett rum kan vara i tema: söta blommotiv, mjuka färger, rosetter och spetsar. Att visa dem i en öppen möbel bidrar också till att skapa atmosfären.

Gillar du sovrum i en shabby chic stil?

Advertisement