11 tillbehör och möbler från IKEA som är perfekta för köket

av Titti Carlberg

05 Februari 2022

11 tillbehör och möbler från IKEA som är perfekta för köket
Advertisement

Köket är det rum där allt ska ha sin plats så att man kan jobba effektivt när man lagar mat. Det kanske är detta rum där det behovet känns som starkast, med tanke på den dagliga användningen av det. Och om rummet inte städar sig själv och lägger alla köksredskap på sin plats, så krävs det att man är tvungen att hålla på att plocka och städa där inne flera gånger om dagen. Sanningen att säga är att om man förser sig med rätt sorts utrymme till redskapen så behövs det inte så stor ansträngning för att hålla iordning.

För att skapa ordning kan du använda dig av en serie tillbehör och möbler som finns till köket, och IKEA erbjuder många lösningar för att inspirera dig.

Advertisement

Inne i skåpen så utnyttjas inte alltid allt utrymme på höjden, men genom att sätta in små och mobila hyllor slipper du stapla i osäkra balanser.

Advertisement

När du ställer in kastruller och stekpannor i skåpet måste du omedelbart tänka på var de relativa locken ska läggas. Att använda ett speciellt tillbehör för att ha dem snyggt i ordning i lådor, skåp, fack eller på en hylla är väldigt bekvämt.

Inga fler kolumner av tallrikar som rör stryks mot varandra med risk att gå sönder, utnyttja tallriksställ där du kan stapla dem i ordning!

Hyllor och bänkar: förutom de extra hyllorna som du sätter ovanför kan du lägga till utrymme under, med korgar där du kan lägga frukt eller grönsaker, men även redskap (och de är också användbara på ditt hemmakontor).

Ett annat sätt för att hålla i ordning på frukt och grönsaker som inte ska förvaras i kylskåpet: nätpåsar som du hänger upp på bekväma krokar.

Advertisement

Från kontoret till köket: en bekväm lösning för rotfrukter, men även för burkmat.

En bra utrustad och kompakt vägg: det finns många hyllor fulla med prylar för att få ut det mesta av utrymmet på väggen för att hålla ordning även på bänken och i lådorna.

Advertisement

Med hyllor ställ, krokar och magnetföremål för metallredskapen, dessa multifunktionshyllor är mycket användbara.

Det kanske inte finns plats för en bekväm ö att använda som extrahylla, men kanske för en vagn som där du kan ställa mat och porslin.

Advertisement

En annan idé för väggen som du kan använda på vilket sätt du vill.

Långa och grunda hyllor är perfekta för kryddor.

Vilket förslag gillar du mest?

Advertisement