Alla hjärtans dag: släpp lös din kreativitet genom att sy enkla gör-det-själv-skapelser

av Titti Carlberg

23 Januari 2022

Alla hjärtans dag: släpp lös din kreativitet genom att sy enkla gör-det-själv-skapelser
Advertisement

Alla hjärtans dag är dagen då vi vill göra något tilltalande för de personer vi älskar, med mer eller mindre slående gester som visar vår tillgivenhet. Vi kan därför visa våra känslor till vår partner, men också till de närmaste personerna i vårt liv, genom några föremål, skapat med våra händer, för att påminna dem om det band som förenar oss med dem.

Om du känner för att ha kul med något sy projekt, väldigt enkelt och prisvärt, även för nybörjare, finns det flera verk att prova på, och vi föreslår några bedårande nedan.

Advertisement

Bokmärke

Bokmärke

Tutorial by Amanda Weatherill

Om personen som vi vill överraska med vår gåva är en ivrig läsare, kommer ett personligt bokmärke alltid att vara en välkommen gåva att använda. Med lapptäckstekniken kan du skapa oändligt många olika typer, och eftersom de är små föremål är de verkligen de idealiska projekten för att ryckas med i den här typen av bearbetning, och du kan kanske senare ge dig ut på mer komplexa skapelser.

Så kombinera tyger med enkla mönster och kanske till och med garn eller tunn filt för personliga bokmärken.

Advertisement

Grytlappar

Grytlappar

Tutorial via helga--handmade-ru

Ett annat användbart föremål i vardagen är förvisso grytlappar och ugnsvante, som vi använder när vi lagar mat. Du kan sy en kombinerad grytlapp och ugnsvante med hjälp av formen för ett hjärta, symbolen för Alla hjärtans dag. Det går bra om du vill använda tygrester om du vill fylla insidan som en stoppning och du kan blanda färger: när formen är som ett hjärta behöver du inte nödvändigtvis betona innebörden med röda ellr rosa tyger!

Handvärmare

Handvärmare

Tutorial via patchworkposse.com

Alla hjärtans dag infaller under den kallaste perioden på året, så en handvärmare är absolut en användbar och romantisk idé: två bitar filt, muslin eller annat lätt tyg för att fodra insidan och sedan fylla dem med ris, så att du kan värma detta förtrollande hjärta i mikrovågsugnen (30 till 45 sekunder), vilket ger komfort kalla dagar.

Kuddar

Kuddar

Tutorial via seekatesew.com

Ett enkelt och väldigt snabbt projekt: du behöver bara klippa ut ett filthjärta och sy fast det på ett valfritt örngott. Du kan välja att bara använda hjärtat som en dekoration, sy runt hela formen, eller få det att bli som en ficka att stoppa kärleksmeddelanden i, och sedan bara sy 3/4 av konturen, vilket lämnar den övre delen fri.

En dekoration att hänga på väggen

En dekoration att hänga på väggen

Tutorial via lifesewsavory.com

Ytterligare ett mycket enkelt jobb att göra med filt och lite syntetisk stoppning, eller till och med garn till stoppning. Du ska helt enkelt klippa ut formerna på bokstäverna (alltid lite större än vad du föreställer dig eftersom du måste tänka på vaddering och sömmar), sy ihop de två halvorna av varje del och lämna bara en flik öppen för att bekvämt kunna stoppa in stoppningen och sedan slutföra genom att sy. Då är de klara att hängas upp.

Ha en bra Alla hjärtans dag!

Advertisement