Kreativ Alla hjärtans dag: upptäck bedårande presenter till dem du älskar

av Titti Carlberg

02 Februari 2022

Kreativ Alla hjärtans dag: upptäck bedårande presenter till dem du älskar
Advertisement

Alla hjärtans dag är det trevligt att utbyta små presenter av kärlek med de personer som vi håller kär, och presentidéerna är verkligen oändliga. Men för att ge något helt unikt eller för att åtfölja en köpt produkt med något extra föremål än de vanliga blommorna eller chokladen, är det möjligt att ge bort egna presenter som du har skapat med dina egna händer.

Med gör-det-själv kan du faktiskt slå in många förtjusande personliga föremål, som uttrycker all den tillgivenhet som binder dig till din älskade med originalitet. Ta en titt på bilderna nedan.

Advertisement

Många pappershjärtan, kanske lite glitter eller mönstrade, att fixera på långa pinnar eller spett, så får du en handgjord bukett som inte vissnar.

Advertisement

Skapa trädets struktur med ståltråd (eller annan metall som är formbar men också robust), linda sedan de olika grenarna med trådar av LED-lampor, fixerade med tejp. Täck till sist allt med en armbåge av garn, ull, bomull eller till och med band och sedan fylld med hjärtan!

Istället för en bukett blommor får dessa gör-det-själv-hjärtan dig att tänka på en blommande växt, och av den anledningen är de vackra i en vas, kanske den sorten som på vintern går in i en vilande fas!

När man säger att kärleken är det som lyser upp livet!

En genialisk teknik för att få en hjärtformad dekoration att hänga: använd långa ballonger, de som formar och skapar ett hjärta, lägg sedan lite garn eller ullgarn stärkt med vinyllim. Vänta tills det har torkat och om du vill kan du även måla med en valfri färg. Smäll sedan ballongen et voilà!

Advertisement

En krans av sammanflätade hjärtan att hänga upp för att fira Alla hjärtans dag tillsammans.

En trevlig idé för en hängande bild gjord med trådar knutna runt stift arrangerade i form av ett hjärta på en träskiva, för att skapa en intrikat design.

Advertisement

Lavendeldoftande påsar att lägga i lådorna, en av de presenter som för tankarna till våra känslor varje dag.

Varför inte lägga kärleksmeddelande i hembakta lyckokakor?

Advertisement

Eller många kärleksbrev i ett filtkuvert (men annat material går också bra) hängandes i en krans?

Du kan också använda din kreativitet för att slå in presenten till din älskade med snören och pappers- eller filthjärtan.

Ha en trevlig Alla hjärtans dag!

Advertisement