Återvinn pallar: de bästa idéerna för att förvandla dem till fascinerande i heminredningen

av Titti Carlberg

13 Januari 2022

Återvinn pallar: de bästa idéerna för att förvandla dem till fascinerande i heminredningen
Advertisement

I gör-det-själv-världen finns det kanske inget som är så mångsidigt och populärt som pallar: träpallarna som används för att lasta och transportera stora mängder varor är i själva verket föremål med en mycket enkel form, som anpassar sig till att utnyttjas på många olika sätt och kan alltid bibehålla en anmärkningsvärd robusthet. De är också relativt lätta att ta isär för att få bitar som kan sättas ihop på olika sätt, och det skadar inte heller att de inte kostar en förmögenhet.

Så om du har i åtanke att sätta in någon möbel i ditt hem, försök då leta efter gör-det-själv-projekt för att göra det med pallar, det finns verkligen väldigt kreativa idéer för alla smaker och vi föreslår några av dem nedan.

Ett set för vardagsrummet: konsolen som fungerar som bas för TV:n och även soffbordet som ska placeras framför, kanske till och med ytrustat med praktiska lådor.

Advertisement

Ett soffbord med fack för förvaring av föremål. om du målar det vitt så passar det in bättre i en miljö som inte är rustik.

När de används som soffbord och det är en stapelmodell, blir alla utrymmen mellan en nyvå och en annan, användbara ytor för förvaring av föremål.

I hallen kan en lång och smal konsol som även fungerar som skoställ vara praktisk.

Det saknas inte idéer för att bygga skoställ där det får plats många par skor, kanske för att placeras i delar av bostaden som är till för service och inte besöks av gäster.

Advertisement

Vill du ha en bänk som fungerar som en miniö och bord i köket. Du kan bygga en utan att spendera en förmögenhet genom att använda pallar.

Ett enkelt och populärt projekt är att sammanfoga två lager pallar för att skapa en struktur att använda som soffa.

Advertisement

Och det fungerar också med ett enda lager pallar, kanske då utrustade med hjul för att bekvämt flytta den när det behövs. De kan anpassas genom att lägga till andra material, till exempel en glashylla.

Inte bara möbler: träpallar kan också förvandlas till exempelvis en klädhängare.

Advertisement

Eller små hyllor att sätta upp på väggen.

En ljusstake i trä: du kan göra den med bitar av pallar, väl slipade.

Advertisement

Både inomhus och utomhus, delar av en pall kan bli en originell lykta.

Har du byggt någon möbel av pallar?

Advertisement