Vitt och trä i inredningen: 12 fantastiska förslag för ett drömhem

av Titti Carlberg

13 Januari 2022

Vitt och trä i inredningen: 12 fantastiska förslag för ett drömhem
Advertisement

När man designar sitt hems interiör är det första valet färgen på väggar och tak i allmänhet vitt: en neutral färg som förstärker ljusstyrkan i utrymmena, vilket gör att de uppfattas som mer rymliga och ljusa. Och när det kommer till inredningsdetaljerna är trä det material som definitivt föredras både för de strukturella elementen och möblerna eller tillbehören.

Tillsammans skapar dessa två karaktärer en enkel och elegant kombination som kan bli ledmotivet i hela ditt hem, den som inspirerar varje rums kromatiska miljö. Och vitt kan kombineras med mycket ljusa och naturliga nyanser av beige eller grått, liksom trä, vanligtvis ljust, kan ibland även ha mörkare nyanser. Kort sagt, det "vita+trä" blir i sin väsentlighet extremt mångsidigt, och är lätt att kombinera med många olika smaker.

Advertisement

Golv, möbler och pallar i ljust trä i en miljö där det vita dominerar på de andra ytorna.

Advertisement

Ett så stort tak skulle ha sett lite kalt ut utan något element som lyfter fram det: träplankorna ger en behaglig rustik touch i en modern version.

Trä är perfekt kombinerat med naturfiber som nät, strå, halm och liknande, som därför kan väljas till inredningstillbehören.

När rummen är mycket stora och fulla av naturligt ljus går även det mörka träet väldigt bra ihop med det vita på väggar och inredning.

Beige trägolv, och beige på väggen bakom TV:n och takbalkarna: även om det är väldigt ljust, fungerar det väldigt bra i ett rum som är helt i vitt.

Advertisement

Det kan även räcka med att ha trä bara i taket medan resten av rummet går helt i vitt och grått.

Det är en kombination som fungerar överallt, även i sovrummet.

Advertisement

Och du kan även ha en trävägg bara bakom sängen.

Eller med tanke på att ett vitt rum är som en målarduk att designa på efter behag, ge träet en framträdande plats genom att välja en sängstruktur med pråliga ådror är ett val att överväga.

 

Advertisement

Det är inte så populärt att ha trä i badrummet, då det är en fuktig miljö som äventyrar dess bevarande, men det är verkligen väldigt vackert även där.

...Även om det bara är några små hyllor...

Advertisement

...Och se vad snyggt det blir med ett trägolv med fiskbensmönster i ett vitt badrum.

Skulle du gilla att inreda med denna klassiska matchning?

Advertisement