Skänk din katt flera timmar av nöje genom att skapa kreativa leksaker av kartong

av Titti Carlberg

29 December 2021

Skänk din katt flera timmar av nöje genom att skapa kreativa leksaker av kartong
Advertisement

Den som har en katt har säkert flera gånger sett hur dessa fascinerande livskamrater kan förakta de dyra leksakerna för att bli helt tagna av kartonger av alla slag: de stora med paket som levereras med bud, men även små kartonger som de som har innehållit livsmedel.

Om kartongen är tillräckligt stor kommer katten att få plats i den; om det är en liten kartong kommer katten att leka med den på något sätt. Så varför inte dra nytta av denna oemotståndliga attraktion för att skapa leksaker - till och med en lekpark! - av kartonger? Det finns massor av idéer på internet, några ganska roliga som faktiskt skulle kunna göra din katt nöjd. Upptäck några nedan.

De två halvorna av en kartong som innehåller en massa underverk för katten, som de där interaktiva lekbrädorna för barn, fast i kattstorlek! Kanske kommer de till slut vara fulla av rivmärken från katten, men det är trots allt bara kartong och lätta att återvinna.

Advertisement

Hur många av er vet i djupet av ert hjärta att er katt skulle ha besegrat alla konkurenter och vunnit Svärdets Tron utan alla de bekymmer som uppstår i sagan.

En man i karantän skapade ett litet kreativt mästerverk: en stridsvagn med vilken katterna definitivt kommer att ta över kontrollen i huset.

moderncat.com

moderncat.com

Katter kan också drömma om att gå till oändligheten och längre. Och vi kan tillgodose deras behov.

Förpackningen till plastfolierullen kan bli en omgång Whack-a-mole (översatt "slå mullvaden") för katten.

Advertisement

Ett litet fort för katter, komplett med ytor för att vässa klorna, allt i kartong.

Om katten inte gillar medeltida herrgårdar och slott utan föredrar orientaliska pagoder, kan hans preferenser tillfredsställas med hjälp av kartonger.

Advertisement

De kanske inte vill erkänna att de älskar att göra något som möss brukar göra, men ett sådant här hjul kan hålla dem sysselsatta i evigheter.

Tutorial via e.how

Tutorial via e.how

För den som inte kan vänta på roadtrippen till havet, med färdiga surfbrädor.

Advertisement

Gym och lekplats: med kartonger kan du underhålla dina katter til en mycket låg kostnad. Det enda som krävs är lite fantasi, och kanske en sax och lite tejp.

Skulle du vilja skapa någon av dessa leksaker till din katt?

Advertisement