11 fantastiska alternativ för att kreativt visa de foton du bryr dig om mest

av Titti Carlberg

24 December 2021

11 fantastiska alternativ för att kreativt visa de foton du bryr dig om mest
Advertisement

Vi älskar alla att omge oss med föremål som berättar om oss, för att göra utrymmet vi lever i verkligt levande och personligt, och det finns inget som gör det så omedelbart som fotografier som har en stor betydelse för oss. Dessa är verkligen förevigade minnen och förnimmelser, och det är därför det är trevligt att beundra dem. Med tanke på deras betydelse, varför inte betrakta dem som ett tillbehör i din inredning, som verkligen integreras med möblerna med lite mer sofistikerade eller ovanliga lösningar? 

Att skapa små eller stora fotogallerier i hemmet på kreativa och mindre självklara sätt är roligt, och det finns tusen sätt att göra det utan att spendera en förmögenhet. Upptäck några av dem nedan.

En stor svart tavla bakom soffan som du sakta fyller med foton och under tiden rymmer den alla utskrifter och teckningar som du gillar.

Advertisement

Diamanter: för att få denna effekt kan du knäppa fotot snett, eller redigera dem senare!

Accent wall: i allmänhet skapas den genom att den målas i en annan färg och i stark kontrast med den på de andra väggarna, men samma resultat uppnås genom att täcka hela väggen med foton!

De mer antika är vackra att visa i glasbehållare: de gör dem ännu mer fascinerande och mystiska.

Istället för ramar, massor av dokumenthållare i trä med klämmor upptill. Det viktiga är att alltid använda samma modell och samma format och orientering för bilderna.

Advertisement

Om fotona å andra sidan, är för dig att röra och bläddra i, varför inte ha dem redo att utforska i en glasbehållare med lock eller till och med någon metall eller träskål?

Häng bälten på väggen och limma fast foton på dem: det är en väldigt enkel och billig idé. Du kan välja breda och färgglada bälten för att få dem att sticka ut mer.

Advertisement

Hela trappräcket täckt med foton: det kan vara en dekoration för en viktig händelse, men det är heller inte dåligt som en permanent lösning.

Rustikt med en småsjaskig eftersmak: en gammal träram med metallnät istället för botten. Det är på det som du hänger dina foton.

Advertisement

Ett nät av garntrådar som förenar de olika fotografierna och skapar abstrakta former på väggen. Du kan använda samma garn men också leka med olika färger och olika garnsorter.

Dokumentklipp som håller fotografierna synliga på kanten av en bokhylla: enkelt och omedelbart!

Kur vill du visa dina favoritfotografier?

Advertisement