Vet du inte längre var du ska förvara saker i badrummet? Ta reda på hur du bäst använder utrymmet ovanför toalettstolen

av Titti Carlberg

23 December 2021

Vet du inte längre var du ska förvara saker i badrummet? Ta reda på hur du bäst använder utrymmet ovanför toalettstolen
Advertisement

När du väl har tagit i anspråk alla möbler och användbara ytor i ett rum, men du fortfarande har en massa prylar i oordning lite här och var för att du inte hittar någon plats för dem, då är det dags att hitta lösningar som gör att du bättre kan utnyttja alla tillgängliga lediga utrymmen. Det är därför det är nödvändigt att börja titta på de delar av rummet du ännu inte har inrett och när det gäller badrummet finns det ofta ledigt utrymme på väggen ovanför toalettstolen.

Om inte varmvattenberedaren sitter där eller någon annan typ av väggenhet, kan du använda den till hyllor, skåp och korgar med mera. Ta en titt på förslagen som följer nedan.

Det är mycket populärt att använda en stege som är förvandlad till en hylla som lutar mot väggen och perfekt ramar in badrumsarmaturen, med hyllor som aldrig är för djupa för att vara röriga och därför är de väldigt bekväma.

Advertisement
Tutorial via lizmarieblog.com

Tutorial via lizmarieblog.com

Om du gillar shabby chic stil, så är detta väggskåp i glas, kanske gjort av gamla fönster, perfekt för att dekorera väggen ovanför toalettstolen.

shanty-2-chic.com

shanty-2-chic.com

Ett sådant här väggskåp, å andra sidan, med skjutdörrar i stil med ladugårdsdörrar, är mer lämpad för ett hus inrett i rustik och lite lantgårdsaktig stil.

En riktigt briljant idé för att rama in ett litet fönster med ett väggskåp som ger extra förvaringsutrymme.

Ett broskåp är ganska utmanande och fyller verkligen utrymmet, så färgen och stilen på möblerna bör övervägas väl för att inte ge en känsla av förtryck när toalettstolen placeras i ett smalt fack.

Advertisement

Oavsett om toalettstolen är i en nisch, eller nära en bred vägg, är en av de modernaste och populäraste att installera, upphända hyllor, vanligtvis tjocka.

En lösning i rustik stil: bekväma korgar till toalettpappret, kanske handdukar eller rengöringsprodukter.

Advertisement

Under inrednings- eller restaureringsfasen är en av de mest eleganta och minimala lösningarna att skapa skräddarsydda nischer i väggen bakom toalettstolen.

Det är även vackert med enkla hyllor som inte är överbelamrade med prylar.

Advertisement

Men om du inte vill göra för många hål i din vägg så kan hyllor som bara hänger på en spik också vara riktigt användbara.

Vilket av dessa förslag gillar du mest?

Advertisement