IKEA Kallax hylla: upptäck hur du kan använda denna supermångsidiga möbel i hela ditt hem

av Titti Carlberg

14 December 2021

IKEA Kallax hylla: upptäck hur du kan använda denna supermångsidiga möbel i hela ditt hem
Advertisement

Är du osäker på vilken möbel du ska använda under diskbänken? Letar du efter ett kompakt men bekvämt och rymligt sängbord? Vill du sätta upp en entré med allt du behöver? För dessa och många andra användbara möbler runt huset kan du dra fördel av en modulär struktur som kan monteras eller skräddarsys på olika sätt efter dina behov. En av dessa "joker"-möbler är den berömda möbeln Kallax från IKEA, en fyrkantig och rektangulär möbel, med öppna paneler, vilket är en fröjd för många gör-det-själv-fixare, som ägnar sig åt att komponera den i olika former, de lägger till ben, dörrar, lådor och mer för att anpassa den som de föredrar.

Kolla in idéerna nedan för att se hur många gånger du kan förändra utseendet på denna praktiska öppna möbel.

Den mindre formen med fyra rutor kan vara ett mycket praktiskt nattduksbord, att möbleras med korgar för att förvara allt i ordning och som ger gott om plats att placera lampor och andra föremål som vi behöver ha nära till hands.

Advertisement

Du kan höja dem från golvet genom att förse dem med hjul, så att de blir lätta att flytta på, men de är också möbler som vanligtvis står mot väggen om du inte behöver göra plats för något annat, som till exempel en extrasäng till en gäst, julgran eller vad som helst. Om du gillar att möblera om med jämna mellanrum är de perfekta.

Att skapa en skiljevägg med den öppna hyllan är en idé som aldrig blir omodern och den här möbeln är lämplig!

Har du aldrig tänkt på att du kan använda ett element av den öppna hyllan som en möbel under handfatet? Det kan vara den kompakta utrymmesbesparande lösningen för dem som har ett fritt hängande handfat...

...Men det går också bra om du har ett handfat som är på en möbel, om det finns tillräckligt med utrymme. Varje öppen låda kan lämnas öppen, stängas med luckor, lådor eller till och med korgar efter mått.

Advertisement

Det finns många idéer inom gör-det-själv-världen att stänga denna typ av möbel med anpassade dörrar, och även korgar som fyller öppningarna kan dekoreras efter egen smak.

Vill du göra dina möbler ännu mer unika? Förutom skräddarsydda ben och dörrar kan du våga dig på att måla om för att matcha föremålet med de andra möblerna.

Advertisement

Att lägga till lådor och korgar gör den till en vacker skänk i din hall eller till och med i vardagsrummet, och den blir ännu vackrare om den har en färg som matchar resten av inredningen.

En robust hylla som är bredare än möbeln fövandlar den till en bänk som kan användas i köket.

Advertisement

Och du kan använda den till en halvö. Om du dessutom lägger till hjul på den så kan den förvandlas till en miniö i köket!

Ett bekvämt arbetsbord byggd av Kallax hyllan.

Advertisement

En entré med fack och krokar för att hålla ordning på skor, kappor, ryggsäckar och andra tillbehör som ofta skapar en stor röra hemma.

Har du redan använt något av dessa förslag?

Advertisement