Har du inte tillräckligt med plats för en julgran? Skapa en att sätta på väggen

av Titti Carlberg

10 December 2021

Har du inte tillräckligt med plats för en julgran? Skapa en att sätta på väggen
Advertisement

Det är inte alla som har möjlighet att stå värd för en stor och voluminös julgran, vare sig den är äkta eller av plast, i sitt vardagsrum. De är utan tvekan vackra och har all charm av tradition, men de tar faktiskt mycket plats. Eller så kanske det händer att du absolut inte har lust att klä en gran på samma sätt som andra år, och letar efter en annan lösning, du kanske dessutom vill ha en platsbesparande en, för en gångs skull. 

Faktum är att det finns många idéer att hämta inspiration från för att skapa en egen originell julgran genom att dekorera en vägg med fantasi: grenar, foton och olika föremål. Låt dig inspireras av förslagen nedan.

VideoTutorial via Mahalo con Amor/YouTube

VideoTutorial via Mahalo con Amor/YouTube

Den enklaste idén att börja med är att ta syntetiska festongerna, de där i plastgranbarr, som du fäster i en sicksacklinje på väggen och berikar den med ljus och kulor.

Advertisement

Du kanske också gillar tanken på att hänga grenar, gradvis längre, mer eller mindre parallella med varandra, så att du skapar en triangelform. På dem, eller på snöret som är fäst i dem kan du haka fast de olika prydnadssakerna.

Tutorial via flaviaferrari.com.br

Tutorial via flaviaferrari.com.br

En fotoram: ljusslingorna skapar den triangulära konturen, och inuti den sträcker du några trådar(kanske ofärgade av nylon) där du kan hänga fotografier av dina nära och kära.

Om det inte finns plats på väggen kan du skapa en panel som du placerar på en möbel, dekorerad med ljusslingor, kulor eller till och med snören eller vad som helst som kan bli formen på granen som du sedan dekorerar efter eget önskemål.

En träpanel, med en ram att dekorera efter eget önskemål. Formen på trädet kommer att avgöras hur du hänger ornamenten inuti det.

Advertisement

Inuti en triangel av ljus kan du överflöda ornament, du får ett stiliserat träd rikt på detaljer.

När du skapar ett väggträd med grenar hängande parallellt kan du dekorera varje gren med gröna kvistar, kottar eller torkade blommor med mera!

Advertisement

När du formar trädet, varför inte göra linjerna lite böjda? Resultatet blir ett väldigt fint träd.

Tutorial via hgtv.com

Tutorial via hgtv.com

En gran du kan flytta på från rum till rum. Den är enkel och jättesöt.

Advertisement

Många plastgrenar och julgranskulor: enkelt och lätt.

För den som gillar väsentliga idéer: spända trådar och pappersfigurer eller pompon av garn

Advertisement

Ännu mer minimal: silhuetten av trädet på väggen med washitejp och några färgade och ljusa föremål lite här och där.

Vilket förslag tycker du bäst om?

Advertisement