Gör ditt hem magiskt under julhelgen med dessa fantastiska hängande dekorationer

av Titti Carlberg

22 November 2021

Gör ditt hem magiskt under julhelgen med dessa fantastiska hängande dekorationer
Advertisement

Inför Julen älskar vi alla att dekorera sitt hem med de traditionella symbolerna för högtiden eller kanske med dekorationer gjorda med kanoniska material men reviderade på ett originellt sätt: ett sätt att göra detta och få en fläkt av kreativitet till sitt hem är att förbereda olika sorters hängande prydnadsföremål till taket.

Att ha kvistar julgranskulor och till och med granen hängandes i luften gör dessa dekorationer ännu mer unika men framförallt magiska. Gränsen blir egentligen bara fantasin hos var och en av oss. Låt dig inspireras av idéerna som följer nedan för att skapa liknande dekorationer i ditt hem.

Advertisement

Om du har problem med att fästa en krok i taket, kan du hänga en kvist på väggen, dekorerad med en ljusslinga, något annorlunda mot den vanliga kransen.

Advertisement

Dessa lummiga grenar av gran och andra olika barrträd är väldigt vackra, och om du giller en minimalistisk inredningsstil, som den skandinaviska, är detta den bästa typen av dekoration.

Ett alternativ till barrträd kan vara eukalyptogrenar, som är väldigt modernt och av de falska är också av utmärkt kvalite, så att man inte behäver oroa sig för att de ska börja barra eller byta färg.

I allmänhet uppskattas alla växter som det växer röda bär på: de mest kända är järnek, men valet är faktiskt brett.

Om du inte har några gröna grenar att använda, eller om vill ha dekorationen hängandes en längre tid är det bättre att ha en utan barr eller blad, en enkel naken gren kan bli en fascinerande dekoration med några kulor hängandes i den.

Advertisement

Ljus i den öppna spisen, en rad strumpor som ska fyllas med godis och ovanför en skena full av klockor i olika storlekar. Det sistnämnda är kanske ett fast dekorationselement, men varför inte använda denna idé för att skapa en dekoration med många ornament eller många julklockor i olika storlekar?

Det är väldigt vackert att ha de större och färgade julgranskulorna hängandes från taket med kedjor eller band.

Advertisement

Eller fäst i en krans!

Dekorationer av grankvistar och kulor är också vackert i en shabby chic-stil, kanske ute på altanbordet.

Advertisement

Detta påminner om ett fågelbo!

Med nylontråd ser det nästan ut som att kulorna ger form åt en svävande gran.

Advertisement

Stålmannen kan också hjälpa granen att utmana tyngdkraften.

Gillar ni att juldekorera?

Advertisement