Återvinn återvunnet trä för att skapa fantastiska dekorationer till ditt hem

av Titti Carlberg

16 December 2021

Återvinn återvunnet trä för att skapa fantastiska dekorationer till ditt hem
Advertisement

Att använda trä i inredningen av hemmet är en ofelbar metod för att skapa en välkomnande atmosfär: med detta material känns ditt hem mycket varmare och är mycket lämpligt för både traditionella projekt och de mer moderna och avantgardiska. Vi använder det därför mycket i gör-det-själv-projekt och kreativa arbeten, så det saknas aldrig idéer för att genomföra projekt i den rikaste perioden för den här typen av manuell verksamhet, är julen.

Alla typer av trä kan användas för att dekorera ditt hem inför högtiden, och om du vill att dina prydnadssaker ska få ett rustikt utseende kan du använda återvunna träbitar på lika många kreativa sätt som de du ser nedan.

En snöflinga att hänga var du än föredrar: du kan lämna den i sin originalfärg av naturligt trä eller du kanske föredrar ett speciellt impregneringsmedel, men det skulle säkert också vara vackert om du målar den i vitt eller täcker den med ljusslingor.

Advertisement

Om du av en slump redan använder någon gammal fönsterlucka för rustika dekorationer under resten av året, eller om du lätt kan få tag på en, här är en idé att använda även till jul.

Från enkla träskivor, av vilken typsom helst, de kan enkelt målas för att se ut som julklappar; de blir söta både på någon hylla eller kanske vid foten av julgranen tillsammans med riktiga presenter!

Många träbitar sammanfogade i en bred bräda och sedan utskurna för att skapa formen av en stjärna: det är en enkel procedur men resultatet blir väldigt sött-

Är inte den här renen som är skapad av återvunnet trä, helt enkelt jättesöt?

Advertisement

Pallar och annat: för en skylt som uttrycker julens glädje kan du använda vilken typ av trä du hittar, det viktiga är att alltid komma ihåg att slipa det väl för att göra det säkrare att hantera.

Fönsterluckor är mycket mer långsidiga än du kan föreställa dig - de kan till och med bli en snögubbe!

Advertisement

En katedral av återvunnet trä: förutom att använda vit färg kan du skära ut dessa delar och använda bakgrundsbelyst papper för de målade dörrarna!

remodelaholic.com

remodelaholic.com

Tredimensionella granar av trä med en behaglig geometrisk form.

Advertisement

Gamla trästockar skalade för att användas som mittpunkt på matbordet men som även skulle vara fina på en hylla.

thepondsfarmhouse.com

thepondsfarmhouse.com

Med träplattor kan du skapa en julgran!

Är du redo att börja skapa juldekorationer?

Advertisement