Skapa fantastiskt fina juldekorationer genom att återvinna gamla klädnypor

av sofia

19 December 2021

Skapa fantastiskt fina juldekorationer genom att återvinna gamla klädnypor
Advertisement

Under de kalla eftermiddagarna och kvällarna strax innan jul är det trevligt att då och då koppla av genom att ägna sig åt någon enkel och avkopplande kreativ aktivitet, som små pyssel fulla av fantasi som man kan dekorera huset med under julhelgen eller till och med ge bort till vänner och släktingar.

Med hjälp av klädnypor i trä kan du på ett enkelt sätt skapa många olika typer av dekorationer och det är ofta riktigt enkla och roliga pyssel som även passar för barn. Som prydnad att hänga i granen, som klämma på ett kort eller för att dekorera presenter, som krans att sätta på dörren... Här kommer några exempel på många roliga saker du kan skapa med klädnypor av trä, vare sig de är kantiga eller rundade.

Tutorial via craftymorning.com

Tutorial via craftymorning.com

Ta loss fjädrarna (detta är ett fantastiskt sätt för att återvinna trasiga klädnypor) och vänd de raka sidorna av varje klädnypa i par mot varandra. Dessa par kommer sedan att limmas ihop för att skapa snöflingor i olika storlekar som sedan målas vita (även kanske med någon färg som har lite glitter i sig) och fästs på varandra. Här är några snöflingor att hänga på granen eller någon annanstans där det passar.

Advertisement
Etsy

Etsy

En liknande idé men med bara ett lager och större avstånd. För att dekorera mitten kan du till exempel fästa små fördigköpta snöflingor i trä eller klippa ut egna i skum eller till och med kartong.

Tuorial via gluedtomycraftsblog.com

Tuorial via gluedtomycraftsblog.com

Det krävs inte särskilt mycket jobb för att göra snögubbar av gamla klädnypor i trä.
 
 
 
 

Den som är skicklig på att måla (om du pysslar med till exempel miniatyrer blir det väldigt enkelt) kan förvandla klädnypor till fantastiska Nötknäppare med massor av vackra små detaljer.

Med hjälp av en metallhållare är det lätt att haka på massor av vita, röda och gröna klädnypor för att skapa en snygg julkrans.

Advertisement

Men färgpaletten kan även varieras. Kalla färger, från vitt till blått, är också väldigt vackert.

onelittleproject.com

onelittleproject.com

Ett band, skakögon, en röd pompom i miniformat och bruna piprensare istället för horn. Med några enkla drag kan du enkelt skapa renar av klädnypor i trä.

Advertisement
Sugar and Paint/Etsy

Sugar and Paint/Etsy

Små julsymboler målade på klädnyporna som du även kan färga med träbets i förväg. Du kan använda dessa klädnypor för att hänga upp julkort eller andra dekorationer hemma, eller varför inte för att dekorera dina presentförpackningar?

En mer stiliserat men bedårande sätt för att dekorera klädnypor som Nötknäpparen från sagan.

Advertisement

En vakt med en hög vit pälshatt.

Och här är en brittisk kunglig vakt istället!

Advertisement
Tutorial via scrapreusedandrecycledartprojects

Tutorial via scrapreusedandrecycledartprojects

För en träpinne genom hålet där fjädern satt så skapar du snögubbens armar.

Etsy

Etsy

Denna oslipade stil kallas "primitive". Det går ut på att använda enkla material utan att förändra dem särskilt mycket. Så här förvandlas klädnypor av trä och ståltråd tillsammans med små pinglor till tomtens söta renar.

God Jul!

Advertisement