Behöver du inreda ett hemmakontor? Bli inspirerad av dessa fantastiska idéer

av Titti Carlberg

25 November 2021

Behöver du inreda ett hemmakontor? Bli inspirerad av dessa fantastiska idéer
Advertisement

Oavsett om det är för att studera, att ta itu med ett arbete eller att hantera många aspekter av hushållet, i de flesta hem är det nästan nödvändigt att inreda ett hörn utrustat med skrivbord, dator, möbler eller hyllor för dokument. Att göra om ett helt rum till kontor eller arbetsrum är en lyx som inte alla har råd med, men även när du måste inreda detta i ett mindre utrymme som ett hörn eller längs en vägg inne i ett rum, behöver det inte betyda att du måste ge upp komfort och funktionalitet.

Titta på idéerna nedan - de kan vara bra exempel på idéer för att göra ditt hemmakontor speciellt.

Advertisement

Enkelt och modernt, men med all den värme som bara trä kan ge i ett rum. Den här tjocka, fyrkantiga hyllan som löper längs hörnet av rummet låter dig njuta av utsikten unanför fönstret medan du studerar eller arbetar.

Advertisement

För att ännu bättre och mer direkt utnyttja det naturliga ljuset som kommer från fönstret skulle man kunna förvandla fönsterbrädan till en skrivbordsskiva, öka dess yta så att den blir bredare och sedan sträcker sig även åt sidorna, kanske längs med hela väggen.

Ett sånt här fönster, väldigt högt och som släpper in mycket ljus, låter dig våga på en mörkare färg på en del av väggarna, utrustad med en vacker skräddarsydd bokhylla.

Stort modernt och enkelt skrivbord och gott om plats på hyllorna som täcker hörnet mellan väggarna. Det finns också en bekväm soffa, som eventuellt kan vara en bäddsoffa för att göra om kontoret till ett gästrum vid enstaka tillfällen.

En lång bänk med plats för att förvara föremål inuti, där du kan koppla av vid fönstret och ett matchande skrivbord av samma trä som hyllorna ovan är gjorda av: väsentligt och elegant.

Advertisement

En del av rummet separerat av en trävägg som släpper igenom ljuset. Korkpanelen att fästa allt på är också bekväm.

Om det istället för ett fönster finns en balkong, flytta bara på skrivbordet lite längre in i rummet för att garantera tillgång till balkongdörren.

Advertisement

Glöm inte att ställa in några växter som gör miljön trevlig och renar luften.

En användbar och snygg idé att nåla upp allt på väggarna runt skrivbordet.

Advertisement

Och om du gjorde en hel vägg bredvid ditt skrivbord till en stor anslagstavla? Med kork skapar du en exceptionell accentvägg, men perforerade paneler kan också hjälpa.

När man bokstavligt talat säger ett "hörn" kontor!

 Vilken idé gillar du mest?

Advertisement