Har du dåligt med utrymme hemma? Prova att inreda med möbler och hyllor i hörnen

av Titti Carlberg

13 November 2021

Har du dåligt med utrymme hemma? Prova att inreda med möbler och hyllor i hörnen
Advertisement

Hörnmöbler är ingen favorit, men de gör att du med fördel kan använda ett ofta förbisett utrymme. Förutom bokhyllor och köksskåp finns det många sätt att dekorera rummens hörn med hyllor av alla slag.

Beroende på fallet kommer de att vara mer eller mindre voluminösa, det kan också bara vara en klädhängare eller en hängare till småföremål, men i vilket fall som helst, erbjuder de bekväma extrapunkter att förvara och placera tillbehör eller till och med dekorationer. Här får ni några idéer som kan vara användbara för att möblera de fortfarande oanvända utrymmena i ditt hem.

Advertisement

Hyllorna i hörnmöblerna skapar ofta problemet med att nå objekten som är placerade högst upp, på hörnet. Men om de är kurviga blir det genast mycket lättare.

Advertisement
art-folk.com

art-folk.com

Ibland när man använder väggskåp i hörnen, särskilt om det är nära ett fönster, känns det som att det blockerar ljuset och det gör att rummet känns trångt: använd vilken typ av hylla eller öppet skåp som du föredrar, för att möblera i ett harmoniskt och ljust sätt.

Den här trähyllan, till exempel, har en väldigt enkel men tilltalande design. Perfekt i en rustik miljö.

De hörn som kan utnyttjas kan också vara avsatserna eller väggarna i en hall mellan två rum, och kan även rymma bekväma klädkrokar, för kläder men även väskor och accessoarer som används varje dag.

Vill du skapa ett utrymme dedikerat till frukost eller kaffe/te paus? Du kanske inte har plats i köksskåpen, men det kanske finns ett hörn av huset mellan köket och ett annat rum att utnyttja.

Advertisement

Det råder ingen brist på vertikala hyllor, med fyrkantiga, triangulära eller rundade hyllor, men de ger mycket mer effekt när de kombineras med något annat element av samma material bredvid varandra, som dessa vackra perforerade paneler av samma träslag. Det är två olika delar, men tillsammans ser de ut som en koordinerad uppsättning!

littlecrowninteriors.com

littlecrowninteriors.com

En naturell trädstam med hörnhyllor: det här rummet har verkligen blivit magiskt tack vare denna möbel.

Advertisement

Trähyllor med synliga konsoler, men alla monterade längs samma stöd som löper på väggen: det skapar ordning och reda samt erbjuder utrymmen som kan fyllas även på väggen som den inramade teckningen.

En hörnhylla monterad på ett sätt som gör att den ser ut att sväva på väggen.

Advertisement
thearchitecturedesigns.com

thearchitecturedesigns.com

Skulle det inte vara trevligt att ha en trapphyllla i ett hörn på väggen som påminner om en...trappa?

Vilken idé tycker du bäst om?

Advertisement