Behöver du hitta en plats för tvättmaskinen i ett litet badrum? Låt dig inspireras av dessa lösningar

av Marika Grimaldi

04 November 2021

Behöver du hitta en plats för tvättmaskinen i ett litet badrum? Låt dig inspireras av dessa lösningar
Advertisement

När det inte finns mycket utrymme tillgängligt blir det ibland en riktig rebus att hitta plats för alla utrustningar och möbler som behövs för att leva med det moderna livets bekvämligheter. Showrooms har inte alltid rätt lösningar för individuella behov, eller så kanske du har svårt att föreställa dig hur man kan modulera dem för att kunna anpassa dem på ett bra sätt för dig. Badrummet ska till exempel kunna erbjuda en rad användbara tjänster, det nödvändiga sanitetsgodset, duschen och kanske till och med tvättmaskinen: hur får man plats med allt i små rum?

Nedan hittar du några idéer att hämta inspiration från för att inreda ett litet badrum utrustat med allt du behöver, inklusive tvättmaskin.

Advertisement

En byrå som håller träbänken, med tvättmaskinen placerad precis under tvättstället, inramad på andra sidan av en rad små lådor nära väggen. Allt är perfekt utrustat, och beroende på modell av byrå kan många badrum i olika stilar inredas med denna typ av lösning.

Advertisement

Här hänger möbeln under bänken, utan ben på golvet: en lösning som verkar mer modern och väsentlig.

Samma idé, i vitt och grått som färgerna i resten av badrummet: när tvättmaskinen verkar ha den perfekta storleken för att passa i det där facket under diskbänken, smälter den in så bra att den inte alls drar till sig för mycket uppmärksamhet.

Men om du inte vill lämna den synlig kan du installera skjutdörrar för att täcka den, eller använda en tvättställsmöbel med dörrar. I vilket fall som helst måste handfaten alltid att vara av den typ som inte är helt inbyggda och jäms med bänken, utan istället de som vilar ovanpå.

Ett exempel på murverk som delar upp utrymmena på ena sidan av badrummet: den vertikala väggen skapar en pelare där man kan placera måttbeställda möbler och tvättmaskinen, medan duschkabinen finns på andra sidan.

Advertisement

Här, å andra sidan, skapar murlösningen facket för tvättställsskåpet och det för tvättmaskinen, vilket ramar in apparaten på ett perfekt sätt.

Allt på en vägg: toalett, handfat och tvättmaskin, inklusive speglar och möbler!

Advertisement

Pelaren som erhålls med den vertikala murade väggen har blivit ett fack för att placera tvättmaskin och torktumlare, och det finns även plats för hyllor ovanför.

Om du däremot placerar duschen i hörnet kan du även få ett handfat på ena sidan och en tvättmaskin på den motsatta.

Advertisement

Och det är en lösning som fungerar även (kanske ännu bättre?) när duschboxen inte har några murade väggar utan är helt i glas: den verkar rymligare.

Vilken inredning gillar du bäst?

Advertisement