Upptäck hur du kan göra dina förvaringskorgar för hand, att använda på tusen sätt

av Marika Grimaldi

04 November 2021

Upptäck hur du kan göra dina förvaringskorgar för hand, att använda på tusen sätt
Advertisement

Bland de jobb som du kan fängslas med när det gäller virkning är korgar: de är bekväma föremål, som man gör med tjockt och motståndskraftigt garn och kräver därför också användning av mycket starka och stora virknålar, som kommer att utsättas för en diskret påfrestning, eftersom inslagen alltid är mycket täta och tjocka.

I de flesta fall innebär dessa korgar att man arbetar med de enklaste maskorna, de man lär sig först när man virkar, som därför också går snabbast att göra när man redan har lite erfarenhet. Nedan hittar du olika modeller, som du kan använda som tvättkorgar, för att ordna de föremål som ligger utspridda på golvet, i badrummet, på möblernas hyllor med mera.

Advertisement
Tutorial via yarnandchai.com

Tutorial via yarnandchai.com

En metod för att skapa enkla korgar med en rund bas, i de storlekar du vill: de har en tät och robust väv och använder enkelvirkning, halv dubbelvrikning (ibland arbetad i öglan som bildas under huvudöglan på framsidan av arbetet ), en fastmaska och den magiska slingan för att starta.

Att skapa en serie är inte svårt, och så kan du hålla ordning i många rum i huset med koordinerade och handgjorda tillbehör!

Advertisement
Tutorial via sweeteverlyb.com

Tutorial via sweeteverlyb.com

Större och utrustade med bekväma trähandtag: dessa korgar är perfekta för att städa i ordning barnens leksaker, kanske till och med bara för att bevara garn eller för att sortera tvätten.

Korgar arbetas vanligtvis genom att skapa en platt cirkelbas för botten, och sedan viks arbetet för att höja det genom att arbeta i öglan bakom varje maska, för att sedan fortsätta med det normala arbetet i en cirkel, och stiga till önskad höjd. I detta fall dock, efter att ha utfört varvet där arbetet böjer sig uppåt, har ett mellansteg lagts in, det vill säga en sorts "osynlig runda" som gör arbetet mer robust: när den platta botten är klar gör du en runda av mycket låg maska ​​som endast virkas i de bakre öglorna och sedan görs nästa varv, i enkelvirkning, genom att virka över den du just virkat.

Tutorial via easycrochet.com

Tutorial via easycrochet.com

En mindre modell, med en tjockare och mer massivt inslag: vi rekommenderar användning av ett mycket motståndskraftigt garn, eller att arbeta med två trådar samtidigt, för att få en riktigt robust slutprodukt. Bearbetningen är enkel: enkelvirkning, mycket låg maskvidd och höga maskor.

Tutorial via knitsnknots.ca

Tutorial via knitsnknots.ca

Det finns också många modeller som lär ut hur man skapar handtag utan att någonsin behöva sluta virka, och utan att ens behöva köpa tillbehör eller kombinera andra material. De ser ut som slitsar på sidan av korgen, och när de skapas i de högre och större korgarna är det bäst att inte skapa dem för nära kanten, och därmed lämna kvar 3 eller 4 arbetsvarv så att själva handtagen är väl robusta.
 
Har du någonsin virkat korgar?

Advertisement