Vill du göra en garderob hemma? Låt dig inspireras av idéer som passar alla behov

av Marika Grimaldi

04 November 2021

Vill du göra en garderob hemma? Låt dig inspireras av idéer som passar alla behov
Advertisement

I alla hem behövs det en möbel som husar alla våra kläder och accessoarer på ett så ordnat och rationellt sätt som möjligt, och ibland är det inte så enkelt att välja rätt modell. Då växer viljan att utnyttja även öppna lösningar, eller kanske skapa ett utrymme som kan användas som garderob. I de rymligaste hemmen finns det istället hela rum som blir dröm-klädkammare.

Nedan föreslår vi en serie olika inredningat som är lämpliga för olika behov, från de mest kompakta till de utrustade med alla bekvämligheter. Låt dig inspireras av dessa idéer.

Advertisement

Ett hörn av rummet med byråer, en hylla som löper längs med hela den tillgängliga väggen och en rejäl metallstång fäst under. Det är en dynamisk och modern lösning, en av de öppna lösningar som är praktiska att använda även fast de kräver stor uppmärksamhet för att alltid hålla rummet rent och dammfritt. 

Advertisement

Massor av plagg och accessoarer i ett litet utrymme: det slutar med att de ramar in hela väggen runt fönstret, och så blir de själva del av inredningen. Det är en enkel idé och passar för hem där det inte finns plats att sätta in för många möbler eller där du vistas endast under korta perioder.  

Ett klädställ på en vagn, som är det bästa alternativet till den berömda stolen som samlar alla använda kläder eller de som ska läggas undan. Och sedan förvaringslådor för skor som bärs oftare under säsongen och en hylla för tillbehör: det är snyggt och luftigt och kan döljas med en gardin för att dekorera rummet. 

Ibland kan det vara avskräckande att ha ett väldigt litet utrymme, men även i dem kan man göra ordning genom att utnyttja allt tillgängligt utrymme med hyllor och behållare, och sedan krokar och fickor att hänga upp. 

En öppen möbel som påminner lite om garagehyllor, men av ljust trä: älskar du lösningar i nordisk stil med minimal smak är den perfekt. 

Advertisement

En öppen hel garderob, arrangerad på en hel vägg: metallrör är moderiktiga och lätta att installera.  

En standard-klädkammare: den är inte särskilt stor och utvecklas mest längs en vägg. Den tar plats, men det innebär också att man inte har en stor, skrymmande garderob i rummet och är ibland det mest effektiva sättet att inreda. 

Advertisement

Det som ser ut att vara en bokhylla eller en skänk kan också användas som garderob. Att att ha glasdörrar som låter folk kika in kommer inte att vara ett problem om garderoben är placerad i ett privat område av huset.  

En vacker idé för ett rum utrustat med alla nödvändigheter: två väggar inredda med eleganta möbler i klassisk stil och sminkbordet vid fönstret.  

Advertisement

När det finns mer plats kan även en stor byrå placeras i mitten, som med öarna i köket. 

Men även i små utrymmen kan du hitta plats för allt du behöver. 

Advertisement

Och för att göra miljön mer glad och färgstark kan du använda en tapet som knappt syns i bakgrunden.

Vilken idé gillar du bäst? 

Advertisement