Vill du skydda din hund från kylan? Gör handgjorda skräddarsydda kappor

av Marika Grimaldi

02 November 2021

Vill du skydda din hund från kylan? Gör handgjorda skräddarsydda kappor
Advertisement

Det finns hundar som, särskilt med åren, börjar frysa på hösten och vintern, och kanske gillar att spendera tid omgiven av värmen från något gammalt täcke. För att hjälpa dem att utmana temperaturerna som sjunker under dessa årstider kan vi klä dem med tröjor eller kappor som är utformade just för dem och för att skaffa ett plagg som verkligen är skräddarsytt, bekvämt och i rätt färg så är den bästa lösningen att göra dem för hand.

Här är några handledningar för stickade eller virkade modeller som passar hundar i alla storlekar, de är alla att prova!

Advertisement

I grund och botten är de olika handledningarna som finns väldigt lika till formen: du skapar en riktig tröja för hundarna, med plats för nacken och frambenen, medan de bakre alltid förblir fria, liksom svansen. När, som i det här fallet, slutarbetet slutar som våra tröjor, d.v.s. med samma längd fram och bak (eller bättre sagt, över och under, när det gäller hundar), innebär många metoder att utföra en kontinuerlig stickning, dvs. cirkelstickning. 

Advertisement

Det fattas inte föremål som är lättare att utföra, speciellt för nybörjare, eller som även kan utföras med virkning, vilket skapar en "platt" bit som ska sys i den del som kommer att hamna på hundens mage, där leden kommer inte att synas. Och många låter kappan vara längre på ryggen och kortare på magen.  

mariasbluecrayon.com

mariasbluecrayon.com

Dessa är virkade, i halvhög stickning och är ganska enkla och snabba arbeten, alltid att anpassa med mått efter våra fyrbenta vänners storlekar. 

Tutorial via mariasbluecrayon.com

Tutorial via mariasbluecrayon.com

En skräddarsydd kappa, figursydd och med stor fläta på ryggen: det är en väldigt söt modell och kräver lite mer erfarenhet. Du kommer faktiskt också att arbeta med en dubbelvirkning i relief tagen framifrån och bakifrån för att skapa en verklig bearbetad effekt. I länken under bilden hittar du mer information och även en video.  

Tutorial via hearthookhome.com

Tutorial via hearthookhome.com

Ännu en annorlunda modell: utförandet är ganska enkelt, och det speciella ligger i det faktum att det ger en del som går ner på buken och förenar sidorna som går ner från ryggen på ett mjukt sätt genom knappar, den lämnar mycket rörelsefrihet och den anpassar sig lättare till olika fysiska konformationer. 

Advertisement
Tutorial via makeanddocrew.com

Tutorial via makeanddocrew.com

En rejäl tröja, komplett med en profilerad krage: det är en elegant kappa för att skydda större hundar från kylan. Den förblir bred runt halsen, så det blir inte för irriterande om djuret också har halsband på sig. Ej heller denna, som är virkad, har hål för benen utan går runt dem och stängs med knappar. 

Advertisement