Hitta plats i badrummet genom att möblera väggen ovanför WC:n med den lösning som passar dig bäst

av Marika Grimaldi

21 Oktober 2021

Hitta plats i badrummet genom att möblera väggen ovanför WC:n med den lösning som passar dig bäst
Advertisement

Ett problem vi ofta stöter på är att behöva hitta extra utrymme för att rymma alla nödvändiga föremål i olika rum, särskilt när många personer bor i samma lägenhet eller kanske efter att ha bott i flera år på samma ställe och samlat på en massa föremål.

Utmaningen, när det saknas utrymme, är alltid att utöka möblemanget, konsoler och hyllor av alla slag utan att förstöra inredningens estetik och framför allt utan att skapa oreda som gör det svårt att röra sig fritt i det rummet. När det gäller badrummet finns det ofta punkter som man ibland inte tänker på och som är användbara i dessa fall: en av dem är väggen ovanför WC:n.

Advertisement

På marknaden finns det redan många möbler av mer eller mindre standardmått, vanligtvis platta och funktionella, som gör att du bekvämt kan använda toaletten och samtidigt ha hyllor ovanför den.

Advertisement

En mycket populär modell är den som framkallar formen av en trästege, och ibland brukar de som gillar gör-det-självarbeten anpassa dessa arbetsredskap för att inreda badrummet i en rustik eller shabby-chic stil.

En liten kostnad som kan göra stor skillnad är också en skena, precis som de du använder i köket och där hänga krokar och korgar som rymmer allt du behöver.

Om du gillar tanken på att förvandla föremål till möbler i originell stil, kan du även hänga robusta korgar eller dylikt på väggen i badrummet.

De som är bekanta med träarbeten kan enkelt tillverka ett öppet skåp som detta fyllt med praktiska fack.

Advertisement

Ett annat popolärt alternativ till hängande korgar i gör-det-själv-världen: trälådor, som du kan måla om som du önskar.

Det krävs väldigt lite för att förvandla enkla hyllbrädor till en hylla som hänger i rep: lätt och dynamisk, det är en enkel och modern möbel som passar till många olika möbelstilar.

Advertisement

Chansen att använda de infällbara hyllorna fattas aldrig, de ser bra ut även i denna del av badrummet.

Om du däremot har möjlighet att skapa en nisch med hyllplan i gips kommer du att få en mycket sofistikerad skräddarsydd lösning utan att spendera en förmögenhet.

Advertisement

Du kan också välja att sluta den med dörrar.

Även gamla återanvända skåp är bra och att använda dörrar för att skydda mot WC:ns bakterier är ett mycket hygieniskt val.

Advertisement

Även bland prefabricerade möbler finns det varianter med dörrar.

Vilken idé gillar du bäst?

Advertisement