Duka i perfekt höststil: låt dig inspireras av dessa fascinerande idéer

av Hilda Maria Morgan

13 Oktober 2021

Duka i perfekt höststil: låt dig inspireras av dessa fascinerande idéer
Advertisement

Sättet på vilket vi dukar våra bord kan vara ett sätt att fira inte bara viktiga tillfällen eller högtider, utan också den aktuella årstiden. Att ta inspiration från formerna och färgerna i naturen som omger oss är en utmärkt taktik för att skapa riktigt spektakulära bord som gör det ännu trevligare för alla som ska äta att delta i lunch eller middag tillsammans.

hösten kan vi därför låta oss inspireras av färgerna, bladen, blommorna och frukterna som symboliserar årstiden, med varma och omslutande nyanser, men också mörkare och mer dramatiska detaljer. Kolla in idéerna nedan för att hitta den idé som passar just dig.

Advertisement

Om du har några årstidsbetonade dekorationer, som sammetspumpor (eller kanske också riktiga prydnadspumpor) är de perfekta att placera i mitten av bordet.

Advertisement

Silver och rostorange: en kombination av färger som verkligen är mycket elegant och perfekt vid den här tiden på året.

Enkla kompositioner i mitten av bordet, med veteöron inuti stora glasvaser i en linjär och mycket elegant design. En skärbräda i trä, några små pumpor eller kanske till och med granatäpplen, och sedan porslinstallrikarna: en diskret uppställning med en fascinerande och rustik touch.

Olika typer av prydnadspumpor i mitten, och under tallrikarna grytunderlägg av raffia eller halm, med orange tygservetter. Snabbt att förbereda och verkligen mycket trevligt att skåda.

Senapsgult, en rik preussisk blå och sedan varma färger i bruna nyanser till glasen: denna färgpalett tas upp av alla andra föremål som dekorerar bordet och skiljer sig från det vanliga och är väldigt vacker.

Advertisement

En touch av elegans med en gotisk smak: mörka ljus inuti silverljusstakar. Detta skulle verkligen se bra ut!

Även utomhus skulle en bordsdekoration gjord med mörka färger vara mycket vacker, och passa bra inuti en koppargryta.

Advertisement

Till en lugn och trevlig lunch, en stor skärbräda full av säsongsblommor: det behövs verkligen inget annat.

Det skulle kunna vara trevligt för gästerna att finna en efterrätt som kan avnjutas i slutet av måltiden redo på varje plats.

Advertisement

Bland de tenderande höstfärgerna är okerfärgade glasvaser perfekta, särskilt om du dekorerar dem med grenar som redan bär årstidens bärnstensfärgade blad.

Friskare och färgstarkare, med äpplen och några hortensiablommor som har tappat sina ursprungliga färger och börjat färgas i olika nyanser, men fortfarande väldigt vackra.

Advertisement