Ta med höstens skönhet till bordet med kompositioner fulla av färger

av Hilda Maria Morgan

10 Oktober 2021

Ta med höstens skönhet till bordet med kompositioner fulla av färger
Advertisement

Hösten är den årstid som varje år överraskar oss med sina livfulla färger och omfamnar oss med utsökta frukter. Även de växter som blommade tills nyligen är färgade med oemotståndliga nyanser, och att återskapa skönheten i höstlandskapet även i hemmet är en oemotståndlig frestelse.

Man kan fira den här årstidens underverk även med trevliga kompositioner som placeras i mitten av bordet, eller på någon möbel i huset där man brukar ställa en vas med blommor. Låt dig inspireras av idéerna nedan för att själv skapa vackra höstbordsdekorationer.

Advertisement

En galvaniserad metallhink placerad på jutedukar och full av blommor i höstens intensiva färger: de kan vara färska och säsongsbetonade, eller de som har torkat på grenarna (som hortensior) och fått intressanta färger. Här har de också använt vattenväxten Typha latifolia.

Advertisement

Gröna blad, kopparaktiga blad och några torra blomställningar är det perfekta ackompanjemanget till en vit ros. Vissa rosor har faktiskt en blomning även under hösten.

Glasburkar, transparenta eller målade, är alltid en vinnande idé. Söt är denna parning av vitt och ogenomskinligt guld, även med låtsasblommor.

Kottar och halmblad i svala färger som ligger under denna stora vita pumpa: delikat och elegant.

Vita pumpor, även de av plast eller specialmålade, lämpar sig för att bli behållare för blomsterarrangemang, se hur bra de passar lagda på ett grytunderlägg av halm eller ett sugrör eller raffia.

Advertisement

Om du inte vill oroa dig för att se de färska blommorna vissna, välj torkade grenar eller stjälkar, som är särskilt vackra i återvunna glasbehållare.

En lång, smal trälåda är alltid ett favoritval för att dekorera mittpunkten på matbordet, och med blad och pumpor kan det aldrig bli fel.

Advertisement

En överdimensionerad skärbräda är också en bra bas för bordsdekorationer med pumpor.

Men, särskilt på träbord, kan det också vara mer än tillräckligt att skapa en delikat lövbädd (i detta fall av eukalyptus) och placera de små pumporna ovanpå. Enkelt och snabbt.

Advertisement

Kottar, ljus, pumpor och massor av färgglada löv för att fylla allt!

En höstinspirerad triumf noggrant arrangerad på ett gammalt metallfat.

Advertisement

Böcker och färsk säsongsfrukt: ovanligt och mycket charmigt, och bekvämt för luncherna!

Vilken idé tycker du bäst om?

Ta med höstens skönhet till bordet med kompositioner fulla av färger - 13
Advertisement