Förbered några skrämmande burkar för att kreativt dekorera inför Halloween

av Hilda Maria Morgan

08 Oktober 2021

Förbered några skrämmande burkar för att kreativt dekorera inför Halloween
Advertisement

Att fira halloween är ett tillfälle att fylla huset med superkreativa och roliga dekorationer: det går att köpa alla dess typer men man kan också själv skapa många fantasifulla projekt. Ett mycket enkelt sätt att skapa roliga och skrämmande dekorationer är att återvinna glasburkar, just de som används för sylt eller för att lagra olika livsmedel.

Med färg och få andra material kan de bli blomvaser, pennhållare, bestickhållare med mera, men också läskiga lyktor. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Lite färg på burken och locket, och sedan en dekoration att lägga till ovanpå: det kan vara en spindel gjord med piprensare, men kanske också en fladdermus, eller något annat skrämmande litet djur och karaktär.

Advertisement

Om du inte vill överdriva krävs det väldigt lite: lite orange på vasen och sedan en matchande tråd att hänga spindlar från, och så får du en fin pennhållare för att fira Halloween med även på skrivbordet, och som även skulle kunna bli en kruka eller en slevhållare!

Om du vill anordna en fest med vänner över Halloween, varför inte lägga besticken i en monströs burk som denna?

Om du inte har stickers-ögon kan du skapa en fin burk perfekt för detta tillfälle även genom att måla ögon.

En mycket enkel idé som enkelt kan återvinnas i slutet av högtiden: vitmålade burkar, med bara locket i orange, att ställas så att etiketterna bildar utropet "boo!". När dessa sedan tas bort, och kanske genom att även byta färg på locket, kommer burkarna att vara färdiga för att användas med säsongsbetonade dekorationer eller till och med julpynt.

Advertisement

Dessa glasbehållare är perfekta för att göras om till lyktor, och på Halloween kan du dekorera dem med svart färg genom att använda en spindelformad stencil (även utklippt ur en bit papper) för att låta en del förbli omålad från vilken ljuset kommer att strila ut.

Ännu enklare är att skapa ett spindelnät på burkens utsida med hjälp av limpistol.

Advertisement

Om du tycker om låtsasspindelnät kan du också använda dem tillsammans med lite bomull till en burk full med spindlar som den här, en originell ljusdekoration!

Svävande spöken, de är verkligen söta!

Advertisement

En mindre version som ändå är riktigt bedårande.

Zombieburkar!

Advertisement

Och vad sägs om den här lilla häxan?

Är du redo att släppa loss fantasin?

Advertisement