Gör-det-själv planteringar: de bästa idéerna för att göra dem med dina egna händer, även från gamla skrotartiklar

av Hilda Maria Morgan

05 Oktober 2021

Gör-det-själv planteringar: de bästa idéerna för att göra dem med dina egna händer, även från gamla skrotartiklar
Advertisement

I huset, på balkongen, terrassen eller i trädgården är det alltid trevligt att ha blomkrukor och blomlådor fulla av frodiga växter som ser bra ut under varje årstid, och om själva behållaren har en trevlig eller originell form blir effekten ännu finare. Om du vill dekorera med kreativt designade blomlådor kan du bygga dem själv med material som betong eller trä, eller dra nytta av några gamla föremål eller möbler som kan förvandlas till blomkrukor.

Idéerna är många, och nedan hittar du flera som kan ge dig rätt idé för ett kreativt och uppfyllande gör-det-själv projekt.

Advertisement

Med betong kan du modellera många typer av olika blomlådor, i klassisk design eller andra mer moderna och geometriska.

Advertisement

Denna har en slät och ren siluett, vilket passar mycket bra till basen i trä: den är perfekt för en något skyddad plats som på en veranda, i pergola eller under en baldakin.

Dessa betongvaser skulle också vara mycket vackra inomhus: solida och nästan oförstörbara, när du väl hittar platsen att ställa dem på kommer de bli en jättefin dekoration.

Det andra materialet som är användbart för att bygga en blomlåda är såklart trä: många olika essenser för att matcha det sammanhang som planteringen ska placeras i, och sedan tusen olika modeller att försöka replikera, mer eller mindre stora. Denna vägg med blomlådor uppsatta som balkonger är verkligen väldigt vacker.

Höga och perfekta för entrén eller för att dekorera en relaxavdelning i trädgården.

Advertisement

Dessa krukhållare har byggts av trä från gamla lastpallar: klippa, slipa, montera och måla, det är väldigt lite annat som behöver göras och resultatet är supersött.

Blomlådor i plast kan placeras på varje steg, det finns de som också fixerar sektioner med rännor.

Advertisement

Även gamla möbler kan, med lite fantasi, bli blomlådor. Och de som är enklast att anpassa är säkerligen byråer.

Om du däremot bara har lådorna, inga problem: du kan använda dem på egen hand eller också utrusta dem med stöd för att få dem att bli upphöjda planteringar.

Advertisement

Däck som ska slängas? Använd dem till dina blommor!

Trädgårdsstolar i metall kan bli planteringar för både suckulenter som ormbunkar eller kanske säsongsblommor. Och även de i trä kan anpassas till växter.

Advertisement

En gammal picknickkorg, redo att bli en del av alla festliga och säsongsbetonade dekorationer.

Du har redan byggt några gör-det-själv blomlådor?

Advertisement