Ta reda på hur du kreativt kan återvinna bestick, porslin och köksredskap

av Hilda Maria Morgan

04 Oktober 2021

Ta reda på hur du kreativt kan återvinna bestick, porslin och köksredskap
Advertisement

Återvinning innebär att ge en andra chans till föremål som tyckts vara avsedda att slängas, för att undvika onödigt slöseri. Detta kan göras med många föremål som vi använder varje dag, inklusive redskap och allt porslin som vi brukar använda i köket.

Bestick, durkslag, tillbehör och muggar - men inte bara - kan omvandlas till många andra användbara föremål med ett originellt utseende som får oss att dekorera huset med fantasi. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

De gamla metalldurkslagen kan förvandlas till taklampor, som blir mycket fina att använda i köket, kanske genom att hänga upp dem med långa rep från taket så att de belyser arbetsytorna.

Advertisement

De emaljerade är också vackra och skulle kunna fungera som en taklampa i mitten av rummet. Denna har sedan dekorerats ytterligare med låtsassuckulenter och klätterväxter.

En bordslampa gjord helt av återvunna föremål. I detta fall utgör durksslagsdelen lampskärmen!

En gammal skärbräda och ett metallrivjärn: så här kan de bli en fin slevhållare.

Rivjärnet kan också användas som en vas som kan fästas på väggen, kanske för att innehålla torkade blommor. Var alltid uppmärksam på de vassa kanterna, slipa eventuellt dem innan du avslutar ditt projekt, för att undvika att riva dig själv genom att röra vid dem.

Advertisement

Bestick kan istället användas som krokar för att hänga kläder, eller också för kökshanddukar eller handdukar. För att bända dem räcker det att värma upp dem lite och manipulera dem med hjälp av en tång.

Och varför inte använda bestick för att skapa några förtjusande rustika tavlor? Du kan välja att beslöja metallen med en mycket ljus färg, blandad med vatten, så att de får en färg som liknar ramens, eller gå loss med fantasin i valet av färg på bakgrunden genom att använda material som trä eller färgade tyger, eller till och med tapeter.

Advertisement

Dessa skedar har praktiskt böjts till möbelhandtag, och du kan replikera idén med vilket annat bestick som helst!

Skulle det inte vara fantastiskt att ha lampor som dessa, gjorda av gamla keramik- eller porslinsset?

Advertisement

För en som denna behöver man ha högt i tak, men den är verkligen sensationell.

Har du redan genomfört något projekt genom att kreativt återvinna gammalt porslin?

Advertisement