Ta reda på de vanligaste misstagen att undvika när du inreder ditt sovrum

av Hanna

29 Juni 2021

Ta reda på de vanligaste misstagen att undvika när du inreder ditt sovrum
Advertisement

Att inreda sovrummet på rätt sätt innebär att skapa ett trevligt och avkopplande utrymme där du kan ta tillflykt och ladda om efter varje dag. Men, ofta, när vi tänker på att renovera det här rummet och låter oss frestas av många olika önskemål när det gäller färger, möbler och inredningstillbehör, inser vi inte att vi stöter på en rad mer eller mindre bländande fel som i slutändan äventyrar projektets resultat.

Fel placering av möblerna, valet av fel färger och många andra detaljer äventyrar rummets funktionalitet, men det är en bra start att veta vilka som är de vanligaste misstagen att undvika.

Advertisement

För mycket möbler

För mycket möbler

Elissa Merola/Flickr

Det är visserligen sant att det är bekvämt att ha bord, hyllor och byråer men när man ska placera dem i rummet minskar vi utrymmet att röra sig på till ett minimum, vilket gör det svårt att flytta sig runt sängen och inuti rummet, då måste du tänka om i dina val: du kan ta till hyllor som inte är för djupa på väggarna, låga möbler som går längs ena sidan av rummet, inbyggda garderober som inte tar för mycket utrymme och till och med gör-det-själv-lösningar, men gjorda efter mått för att bättre utnyttja tillgängliga ytor. Överväg också att spara utrymme med en förvaringssäng!

Advertisement

Oproportionerliga möbler

Oproportionerliga möbler

Pixabay

Ibland kan vi inte vara utan det, men där det finns en marginal för valet av storlek på sängen och andra möbler, välj alltid de mindre voluminösa. Vi vill alla ha en stor säng och en rymlig klädkammare, men om det än en gång innebär att man offrar rummet funktionalitet är det aldrig värt det. Generellt sätt bör du försöka försäkra dig om 70-80 cm mellan sidorna eller fotändan av sängen och väggarna så att du kan gå runt den utan alltför stora svårigheter.

Arrangemanget av möblerna

Arrangemanget av möblerna

Pinterest

Ett misstag (även detta, bara ibland oundvikligt) som ofta görs är att placera sängen så att fötterna är direkt framför dörren till rummet: det skapar ett visuellt hinder och för dem som följer feng shui-regler är det också en disposition som hindrar flödet av Qi, den vitala energin som sprids i huset.

Glömma bort eluttagen

Glömma bort eluttagen

Pinterest

Det finns inget tillfälle i vårt liv när vi inte behöver någon elektrisk enhet, åtminstone hemma. Från lampor till surfplattor, mobiltelefoner, tv-apparater och liknande: det finns många föremål som mer eller mindre ständigt måste drivas eller laddas med elektricitet, så det är viktigt att studera ordningen för alla möbler i rummet och följaktligen, att fastställa var eluttagen kommer att behövas.

Det kommer att behöva finnas många runt sängborden, eller snarare ovanför dem och på sidorna av sänggaveln, och sedan andra runt rummet, för att säkerställa att de föremål som ska anslutas till strömmen inte tvingar oss att lämna mil av kablar och förlängningar som ligger runtom.

För många olika stilar och starka färger

För många olika stilar och starka färger

Commons Wikimedia

Det finns visserligen en unik charm i rum med eklektisk stil, men det är svårt att uppnå harmoni när man håller ihop gälla bitar. Så undvik virrvarr av möbler som är olika i modeller, material och färger och försök att återställa uniformitet: om du inte kan fortsätta med nya möbler, leta efter en färgpalett att måla flera delar i för att minska inkonsekvensen i rummet.

När det gäller färger: ingenting hindrar dig från att välja den färg du föredrar, men det råder ingen tvekan om att för att kunna använda mycket starka eller mörka färger måste du ha mycket naturligt ljus och också ett utmärkt konstgjort belysningssystem för kvällen, och i allmänhet bör de användas sparsamt, endast på vissa väggar eller delar av rummet.

Hur vill du ändra inredningen i ditt sovrum?

Advertisement