3 enkla projekt för att förvandla IKEA-möbler och göra dem personliga

av Hanna

19 Juni 2021

3 enkla projekt för att förvandla IKEA-möbler och göra dem personliga
Advertisement

I möbelbutiker som IKEA hittar vi extremt funktionella bitar med en modern och riktigt mångsidig design: de har faktiskt ofta mycket linjära former som kan anpassas till många olika inredningsstilar, och detta är en av anledningarna till deras stora framgång. Men om du vill sticka ut lite och anpassa möblerna eller utnyttja bitar med mycket enkla mönster och förvandla dem till något som liknar andra möbler som vi gillar men som är svåra att hitta eller för dyra, kan vi dra nytta av av DIY dekorationer.

Det finns verkligen en oändlighet av denna typ av projekt, men nedan redogör vi för tre extremt enkla, snabba och billiga som kan ge dig inspiration till att göra något liknande hemma!

Advertisement

Ett bord

Ett bord

Natasha Jokic / BuzzFeed

Inte bara i IKEA-butiker utan även i många andra butiker kan vi hitta ett enkelt bord som det här. För att förvandla det behöver du bara målarfärg, en pensel och ett kit för att sätta dit en ny knopp på lådan.

Om möblerna är nya och träet är i gott skick kan du välja färger som är lämpliga för detta material och som inte behöver en grundfärg, annars är det bättre att först renovera ytan och sedan gå vidare till målning. Välj trendiga färger som kan integreras med inredningen i rummet där bordet kommer att stå och på en eftermiddag har du ett nytt skrivbord.

Advertisement

En byrå

En byrå

Natasha Jokic / BuzzFeed, IKEA

För detta projekt behöver du en MALM byrå (men igen, alla andra med enkla linjer och inga lister fungerar bra), lite självhäftande tapet (eller till och med de självhäftande rullarna för att täcka hyllor på möbler eller insidan av lådor), och om du vill ha nya lådknoppar, en borr för att göra hål.

I instruktionen som du kan titta på genom att klicka på länken under bilden förklaras det att ett användbart sätt att få papperet att fästa på de främre delarna av lådorna utan veck är att sprida papperet (klippa en rektangel som är något större än området den kommer att täcka) med den självhäftande sidan uppåt, med hjälp av någon som kan hålla den rät mot golvet och placera och tryck sedan lådan på den. Så småningom kan en verktygskniv användas för att ta bort överflödigt papper.

Sedan är det dags att markera med en penna (och kanske till och med en lång linjal eller en mätare) de punkter där du ska montera knopparna, borra hålen och skruva fast knopparna i träet.

En soptunna

En soptunna

Natasha Jokic / BuzzFeed

Vi vill inte alltid spendera lite mer på en mer raffinerad papperskorg, den kommer ju trots allt att innehålla skräp. Så om du har en mycket opersonlig i plast, behöver du bara hitta ett rep eller garn och linda det på utsidan med en limpistol. Du kan också måla klädseln för att göra det ännu mer originell.

Riktigt enkelt, eller hur?

Advertisement