Gör ditt vardagsrum större och ljusare genom att hämta inspiration från dessa utmärkta designidéer

av Hanna

20 Mars 2021

Gör ditt vardagsrum större och ljusare genom att hämta inspiration från dessa utmärkta designidéer
Advertisement

Det är inte alltid lätt att förstå hur man kan ändra om med möblerna för att göra ett vardagsrum som verkar tråkigt och livlöst, eller helt enkelt inrett på ett förvirrat och daterat sätt, att verka mer rymligt, ljust och välkomnande. Det är därför smart att hitta exempel som ger oss en idé och visar de strategiska stegen som vi kan utnyttja.

Nedan hittar du flera radikala förändringar: från färgen på väggarna till nya möbler ordnade på ett annat sätt. Dessa är alla åtgärder som kan göra vårt välbekanta rum till ett helt nytt och oändligt mycket mer fascinerande utrymme.

Att välja ljusare färger (vitt och grått framför allt) och att föredra vägghängda hyllor framför föråldrade möbler är ett intuitivt drag, men att se hur det kan revolutionera ett vardagsrum kan hjälpa dig att fatta rätt beslut för just ditt hem.

Advertisement

Möblernas placering

Möblernas placering

blulabelbungalow.com

Att ändra möbelarrangemanget kan göra mycket. Möblerna placerade mot väggarna gör till exempel att utrymmet verkar rörigare och mindre harmoniskt. Därför är det bättre att komprimera sittgruppen och skapa utrymme mellan soffor och väggar.

Advertisement
homegrowninteriors.com

homegrowninteriors.com

Enligt reglerna för feng shui är det att föredra att gruppera stolar, fåtöljer och soffor så att de skapar ett utrymme där man kan samlas och konversera, men också undvika att de har ryggen mot dörren. Alla som sitter i vardagsrummet ska kunna se vem som kommer in, och om inte det är möjligt, använd en spegel på väggen för att se till att alla får ett fullständigt perspektiv på rummet.

Kall vit

Kall vit

danielle-moss.com

En sval vit gör rummet ljusare och luftigare än en vit med varm underton, och om möblerna följer samma exempel är resultatet garanterat.

dearlillieblog.blogspot.com

dearlillieblog.blogspot.com

Att lägga till stora mattor som bryter den mörka ytan på en parkett och avgränsar relaxområdet från resten skapar ordning.

Undvik grönt

Undvik grönt

apartmenttherapy.com

Grön är en mycket svår färg att använda i inredning. Om du gillar djärvt färgade väggar är det bättre att välja blått med vita möbler och inventarier och eliminera alla färgglada mattor för att undvika en obehaglig visuell röra.

Advertisement

Gardiner för att få fönster att se större ut

Gardiner för att få fönster att se större ut

dwellingsbydevore.com

Gardiner hjälper till att få fönstren att se större ut: här ger kombinationen av bambu överst och de långa panelerna på sidorna intrycket av att fönstrets form är smalare.

Ge plats åt vägghängda hyllorna

Ge plats åt vägghängda hyllorna

lifethrualinds.blogspot.com

Väghängda hyllor fyller utrymmet på ett väsentligt sätt utan att hindra synfältet och ordnar verkligen upp (förutsatt att de inte är fulla av föremål).

Advertisement

Vill du modernisera? Välj alltid ljusa färger

Vill du modernisera? Välj alltid ljusa färger

thriftyandchic.com

Vill du ha en modern och fräsch miljö? Då bör du byta möbler i klassisk stil mot mer moderna möbler och föredra ljusa och ljusa färger överallt, inklusive gardiner och väggar.

Fyll utrymmet

Fyll utrymmet

theuncommonlaw.ca

I ett stort vardagsrum lämnar små möbler för mycket ledigt och oanvänt utrymme. Bättre att byta en möbel som är fragmenterad och inhomogen i stil mot en enda större soffa.

När det gäller väggarnas färger var det här nödvändigt att skapa en kontrast mot taket för att ge intrycket av att taket inte är för lågt: detta är en situation där det är användbart att välja mörka färger och beläggningar, men det måste fortfarande vara fullt av naturlig ljus och belysning.

Advertisement

Andra exempel

Andra exempel

carlaaston.com

Detta vardagsrum är placerat i ett rum med mycket högt i tak, men innan verkade det vara ett utrymme möblerat med provisoriska lösningar, med möbler på vardera sidan om eldstaden som faktiskt verkade komprimera miljön.

makingsenseofcents.com

makingsenseofcents.com

Precis som vissa färger får även träpanel på väggarna - särskilt om det inte är paneler i ädla eller bearbetade träslag - rummet att se gammalt och smutsigt ut. Duvgrått kombinerat med vitt kan förvandla alla vardagsrum.

Hur skulle du vilja revolutionera ditt vardagsrum?

Advertisement