x
Skapa en komplett tvättstuga på ett…
Teatraliska rabatter? Här är idéerna för att fylla din trädgård med kreativitet Palm söndagen: 12 superkreativa pyssel för att förgylla ditt hem på underbara sätt

Skapa en komplett tvättstuga på ett litet utrymme: 11 fantastiska idéer att hämta inspiration från

22 Mars 2021 • Av Hanna
1.572
Advertisement

Att kunna dedikera ett hörn till tvättstugan, där tvättmaskinen och kanske rentav en torktumlare, och allt annat du behöver för att tvätta, kan sättas ihop på ett praktiskt och estetiskt tilltalande sätt är en stor bekvämlighet. Det är inte absolut nödvändigt att ha ett område eller ett litet rum som är avsett endast för det, ibland räcker det att installera i ett hörn av badrummet eller ett annat rum i huset på ett funktionellt sätt.

Att ha hyllor, möbler och behållare med allt du behöver för att tvätta lakan och kläder betyder faktiskt att du adderar inredningselement runt apparaterna, vilket kan förvandla rummet till en vacker och praktisk miljö att både bo och arbeta i.


Alla galgar tillsammans

När vi behöver hänga in torra kläder i garderoben eller rentav när vi vill torka dem genom att hänga upp dem på galgar börjar vi oftast med att leta efter dem: hitta istället en plats för att montera en stav eller, som i det här fallet, en skena som den för kök, och problemet är löst med stil.

Borttappade strumpor sökes

Frustrationen av (ibland mystisk!) försvunna strumpor kan bli anledningen till en trevlig och användbar dekor: en panel med ett snöre för att hänga strumporna som kommer ut omatchade från tvättmaskinen och väntar på att följeslagaren ska dyka upp igen.

Advertisement

Hyllor och korgar

Om det inte finns plats för en möbel mellan tvättmaskinen och väggen, använd hyllorna ändå och utrusta dem med korgar: de kommer att vara mycket praktiska för att sortera tvätten.

Krokar

Krokar är användbara på tusen olika sätt: du kan hänga kläder som torkar på galgar, korgar med användbara tillbehör eller till och med strykbrädan.

Tvättkorgar

Om de tar upp för mycket plats på golvet, häng tygkorgar på väggen för de olika kategorierna av tvätt.

Advertisement

Anslagstavlor

Enkla kork-underlägg kan bli praktiska anslagstavlor där du kan fästa användbar information som tvättinstruktioner.

Utdragbara hyllor för torkning

image: before3pm.com

Det finns utdragbara hyllor för att torka ett flertal kläder på ett litet utrymme, som helt enkelt bara behöver läggas ovanpå. Det är idealisk för alla ullplagg men är också användbart för andra typer av kläder.

Advertisement

Hyllor

Vill du inte fylla väggen med ännu fler väggenheter och föredrar öppna lösningar? Denna typ av hängande hyllor kan vara en idé för utrymmet ovanför tvättmaskinen.

Eller dessa infällbara, ordnade aningen förskjutna.

Advertisement

Stege som torkställ

En stege som hänger från taket är ett bekvämt stöd för att hänga kläder med galgar, utan att ta upp plats på golvet.

Skräddarsydda möbler

En slags utdragbar låda som denna, som tar upp utrymmet mellan tvättmaskinen och torktumlaren erbjuder användbara hyllor för tvättmedel och är riktigt bekvämt.

Skulle du vilja använda dessa idéer för att skapa en tvättstuga?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack