Inte bara ljuskronor: prova dessa alternativa ljuspunkter för att lysa upp sovrummet

av Hilda Maria Morgan

20 Maj 2024

Alternativ belysning
Advertisement

Om ditt rum inte har takbelysning kan du enkelt hitta alternativa metoder för att belysa det tillräckligt, för att få den nödvändiga ljusstyrkan för ditt rum utan att ge avkall på estetiken.

Det finns olika ljuspunkter som du kan skapa inne i dina rum för att förbättra deras utseende och skapa rätt atmosfär genom att belysa dem ordentligt, vi föreslår några intressanta alternativa ljuspunkter nedan.

Advertisement

1. Vägglampa

Amazon.com

Vägglampor är perfekta för att skapa medelhöga ljuspunkter, som ger rätt belysning i begränsade områden i rummen, till exempel i området bredvid sängen om de placeras på sänggavelväggen, eller vid frukost- eller matbordet eller vid soffan i vardagsrummet.

Om du inte vill kontakta en elektriker för att installera dem kan du välja plug-in-modellerna, utrustade med en strömkabel som du enkelt kan sätta in i uttaget, vilket gör det enkelt att flytta om dina behov ändras.

Advertisement

2. LED-lister

Amazon.com

LED-lister kan också vara mycket bra alternativ till klassisk taklampsbelysning. LED-lister finns i olika färger och är lätta att applicera på vilken yta som helst. De gör att du kan få ett mjukt och svagt ljus för att titta på en film eller läsa en bok, medan de i köket eller matsalen kan skapa den rätta atmosfären för en romantisk middag.

Perfekt under hyllor eller under skåp eller för att belysa tak eller väggar, LED-lister kan enkelt installeras och tas bort efter dina behov.

3. Bordslampor

Pexels

Inte bara skrivbord och sängbord, bordslampor är perfekta för alternativ belysning till ljuskronan. I synnerhet i sovrummet är bordslampor perfekta för att ge våra rum det dova ljus som lämpar sig för avkoppling, så att du kan ägna dig åt att studera eller läsa och de kan placeras på nattduksbordet eller på hörnet av ett skrivbord, men också på en byrå.

4. Golvlampor

Peakpx

Golvlampor är också mycket bra alternativ till takbelysning med ljuskrona. Perfekt för att ge rätt ljus till våra aktiviteter på små ytor, golvlampor är också intressanta inredningstillbehör med stor dekorativ kapacitet. Om du dessutom väljer mycket höga eller ljusstarka modeller kan du effektivt och helt byta ut takbelysningen helt enkelt med en golvlampa.

5. Plug in-lampor

Amazon.com

Om du verkligen behöver takbelysning men inte vill ta hjälp av en elektriker, välj plug-in-modeller, som enkelt kan installeras genom att bara ansluta dem till ett eluttag och flyttas när du känner behov. Installera helt enkelt en krok i taket för att placera din lampa, dra strömkabeln längs taket och väggen till närmaste eluttag.

Advertisement

6. Bärbara lampor

Amazon.com

Bärbara lampor är den perfekta lösningen för att skapa dynamisk belysning som kan anpassas till olika behov allteftersom dygnets timmar går. De är perfekta för sekundär belysning, de kan enkelt ersätta huvudbelysningen om du vill utföra aktiviteter i små områden i dina rum utan att lysa upp dem helt.

7. Laserprojektorer

Amazon.com

Slutligen är laserprojektorer perfekta verktyg som gör att du kan skapa mjukt ljus i ditt sovrum om du vill undvika totalt mörker. Perfekt för barnkammaren, du kan välja den färg som passar dina behov och din smak bäst men även mönster projiceras på väggarna.

Vilka av dessa alternativa belysningsmetoder föredrar du för ditt sovrum?

Advertisement