TV och kaminen vid samma vägg? Det går med dessa 11 fantastiska idéer som kan inspirera dig

av Titti Carlberg

14 Mars 2024

TV och kaminen vid samma vägg? Det går med dessa 11 fantastiska idéer som kan inspirera dig
Advertisement

Det finns många olika sorters bostäder, några större och några som kännetecknas av mindre rum. Och vi väljer själva den bostad vi gillar bäst eller den vi tror kan tillfredsställa våra behov. Att köpa en ny bostad eller renovera den vi redan har gör att vi kan inreda rummen som vi själva vill, men hur går vi tillväga om utrymmet inte är tillräckligt? Har vi aldrig undrat hur man till exempel kan ha TV-apparaten och kaminen i samma rum. kanske dessutom i ett litet? 

Enligt logiken ska båda sakerna finnas framför soffan, så att vi lätt kan värma oss medan vi sitter och ser en film i full bekvämlighet. Så, är det verkligen omöjligt att ha båda i samma rum? Nej, kanske inte, faktum är att det finns utmärkta lösningar som "integrerar" båda.

1. Lantlig stil

1. Lantlig stil

@sparrowcreeklandscapes/Instagram

TV:n uppepå, eldstaden nedanför. En tornkonstruktion som skiljer sig i färger och material, vilket ger oss möjlighet att få båda elementen i tydlig fokus, men utan att det ockuperar ett jättestort utrymme i bostaden. En väldigt vacker kolumn, där du kan lägga till några speciella ornament för att definiera dess stil.

Advertisement

2. Minimalistisk

2. Minimalistisk

@_lifeatdallas/Instagram

Vit är den föredragna färgen, raka linjer som perfekt kontrasterar varandra, vilket vi gillar, och med ett ordentligt avstånd mellan TV:n och kaminen. Låt oss se till att detta är valet för väggen. Vilken föreställning!

3. Kolumn i modern stil

3. Kolumn i modern stil

flarefireplaces.com

TV-spisstrukturen utmärker sig härligt på väggen. Vi skulle kunna välja att placera den inbäddad mellan två fönster eller kanske i kontrast till väggen bakom den, det beror på vilken smak man har. Det snygga är rörelsen i ramen som omfattar båda elementen.

4. Fast i marmor

4. Fast i marmor

@rhondajones__/Instagram

Vi älskar mormrens ådror, men vi vill inte att golvet eller trappan ska vara gjorda i detta material och vi vill inte heller avstå från det: så, hur ska vi göra? Låt oss välja det för väggen som kommer att vara värd både för TV:n och eldstaden (kanske en falsk), och ge en verkligt kunglig touch till vår miljö. Kontrasten med resten av bostaden kommer bara att framhäva och försköna det ännu mer.

5. Eldstad och TV-bänk

5. Eldstad och TV-bänk

@nyteelectronics2323/Instagram

Vi kan inte renovera eller så har vi inte tillräckligt med utrymme för att skapa en vägg helt avsedd för dessa två element. Lösningen är en TV-bänk, en låg avlång, som innehåller den praktiska eldstaden som den platta skärmen står på.

Advertisement

6. Magisk blandning mellan ljus och mörk sten

6. Magisk blandning mellan ljus och mörk sten

www.housetrends.com

Att ta detta val för ditt hem betyder inte bara att du är praktisk, utan att du även söker efter en struktur som fångar uppmärksamhet. Låt oss bygga den till perfektion och sedan placera de två elementen mot en överflödig vägg, välja ut en ljus/mörk kromatisk kontrast för att göra utrymmet unikt och ge det en speciell touch. 

7. Futuristisk

7. Futuristisk

@modernaccentwallsmiami/Instagram

Vi gillar rymdmiljö och vi älskar LED-ljus. Låt oss använda det för att göra kaminen och TV-hörnan speciell. Låt oss välja en struktur med många boxar och tända dem så att vi kan se ljuset växla från den ena till den andra. Det kommer att skapa en avundsvärd effekt.

 

Advertisement

8. Klassiskt

8. Klassiskt

@ideal_designbuild/Instagram

Perfekt insatt i en hög välutrustad vägg kommer både kaminen och TV:n att matcha de omgivande möblerna och skapa en snygg och elegant klassisk effekt.

9. Transparent

9. Transparent

@modern_homestyle/Instagram

Om vi älskar det moderna, väljer vi ett tydligt fyrkantigt "torn" där TV:n ch strukturen som innehåller kaminen är transparenta. Det blir ett otroligt snyggt val.

Advertisement

Med synlig struktur

Med synlig struktur

@harebell_grove/Instagram

Men om vi inte gillar tanken på att sätta in allt i väggen kan vi lämna ett av de två elementenexponerat. Istället för den klassiska eldstaden fokuserar vi på en synlig kamin, där det synliga rökröret utvecklas uppåt och ger känslan av att korsa TV:n. Men oroa dig inte, den här ryker inte.

 

11. Kontrasterande kolumn

11. Kontrasterande kolumn

@sbredin/Instagram

Slutligen har vi möjlighet att välja en kolumn som står i skarp kontrast till väggen som är värd för den. Om trä eller en viss färg kännetecknar den senare väljer vi raka motsatsen för att framhäva och förvandla det från en praktisk struktur till ett designelement.

Därför kommer utrymmet inte längre vara ett problem och vi kommer inte längre att behöva välja mellan en TV och en eldstad. Med denna praktiska och moderna lösning skulle vi kunna ha båda och vara nöjda.

Med det sagt önskar vi dig en trevlig avkoppling!

 

Advertisement