Släpp loss magin med kristaller: 12 fantastiska idéer för att dekorera ditt hem

av Hilda Maria Morgan

24 Oktober 2023

Släpp loss magin med kristaller: 12 fantastiska idéer för att dekorera ditt hem
Advertisement

Om det händer att du råkar surfa på sociala medier och söka efter hashtagsen #crystalgram eller #crystaltok, skulle du upptäcka att det bokstavligen finns miljontals och åter miljoner innehåll som utforskar skönheten och fördelarna (som inte alltid stöds av vetenskapliga studier) med kristaller för vårt välmående. Oavsett om de är verkligt terapeutiska eller inte, är kristaller verkligen något fantastiskt att se på. Deras otroliga former, fantastiska färger, speciellt när de korsas av ljus, är bara några av anledningarna till att det är en utmärkt idé att göra dem till en del av heminredningen.

Ta en titt på de bästa idéerna för att placera ut dem i hemmet.

Advertisement

Visa upp kristallerna med stil

Lite som med suckulenta växter och ljus kan kristaller också placeras i speciella glasbehållare, eller glasskålar som har former som passar bra med den hos kristallen.

Advertisement

Glasbrickor är också en god idé, och oavsett är kombinationen av glas- och metallprofiler perfekt för att förstärka kristallernas glans.

Kristaller som ljushållare

Om vi ​​brukar använda ljus eller värmeljus kan vi överväga att hitta kristaller där ett hålrum har skapats för att placera ljusen där i. Oavsett om de är tända eller släckta kommer de att vara vackra att se på.

Sedan vore det snyggt att matcha ljusens färger med kristallernas.

De kan vara kombinationer i betydelsen ton-i-ton-koordination, eller kanske utformade för att hitta behagliga kontraster. Lägg till doft till detta och de kommer att bli ett multisensoriskt nöje att njuta av.

Advertisement

Kristaller mellan och med växter

Tänk efter: det här är trots allt helt naturliga element. Så varför inte kombinera dem med fascinerande organismer som växter?

Vi kan välja att arrangera kristallerna i mitten av krukor, eller andra behållare fulla av växter, eller till och med skapa kompositioner av kristaller och växter. Suckulenter, eller tillandsiae, kan vara det bästa alternativet.

Advertisement

Hängande kristaller

Med de mindre kan du göra bedårande hängdekorationer, sådana med grenar och snören.

De kommer förstås att se vackra ut på väggarna, men ännu mer i mitten på platser i rummet där de verkar sväva, och där de framför allt nås av naturligt ljus.

Advertisement

Kristaller i hela huset

När de blir en riktig passion, varför inte överväga att fylla skåp eller öppna hyllor med dem? En blandning av former och färger att beundra.

Eller, hitta en "piedestal" för var och en av dem, som mycket väl skulle kunna vara vara en träbit.

Advertisement

Och självklart också tunna vägghyllor och skåp, sådana som sticker ut väldigt lite: som har precis tillräckligt med utrymme för att placera kristaller där på!

Har du redan bestämt dig för vilka kristaller du ska använda och var du ska placera dem i ditt hem?

Advertisement